Hrvatskim generalima pretresaju kuće!

Premetačinu su prvo otpčeli od generala Ademija, bivšeg šefa kabineta od generala Stipetića, gosp.Miroslava Vidovića, te vojnih suradnika Ante Gotovine, Kučića i Ribičića. Spominju se i pretresi kuća koji još nisu potvrđeni i to generala Imre Agotića, Petra Stipetića, te bivšeg ministra obrane Pavla Miljavca.

 

Nemože se oteti dojmu da sada kada je dogorilo do nokata u svezi kriminala i korupcije u RH te teškoj financijskoj krizi da se pod svaku cijenu nastoje „ispuniti uvjeti“ Bremmertza za povoljan signal za ulazak u EU čime bi se ubrizgao novac u RH i time spriječila još teža financijska kriza u RH koja bi tek trebala nastupiti a možda dovesti i do socijalnih nereda.

Nevjerojatno je kako RH ne štiti dignitet svojih heroja nego dopušta da 15 godina nakon rata svatko vršlja po kućama i dvorištima generala koji i ako nešto posjeduju ili „kriju“ imali su dovoljno vremena da to uklone.

Nitko nezna čemu će poslužiti ova nes(p)retna farsa i predstava.

Sjeća li se itko i jednog svog grada kojeg je hrvatska prekomjerno granatirala pri oslobađanju?!

Treba li se ovoliko poniziti da bi za pristup EU došla financijska injekcija i dali će se ovakvi ljudi znati ponašati i u EU na interes svoga naroda. Mišljenja sam da sigurno neće.

Umjesto da u ovih 15 godina predsjednik, vlada i sila ministara istraži tko su pravi „psi rata“ u smislu tko je i koliko prošvercao kave, cigareta, naftnih derivata, alkoholnih pića, mesa te tko su ti koji surasprodali i „privatizirali“ poduzeća, policija se bavi „topničkim dnevnicima“.

Javna je tajna da se zadnjih 15 godina u RH švercalo preko granice posve legalno te je masa kave, cigareta, tekstila, alkoholnih pića, naftnih derivata završila kod fiktivnih kupaca te su špediteri sa obje strane granice "mijenjali" papire te fiktivno ovjeravali u suradnji sa carinom uvozno-izvozne deklaracije.Tako je npr. kava i cigarete na Gradiški išla u susjedne zemlje pod krumpir, benzin pod lož ulje (razlika u akcizama) na svim prijelazima, cigarete su na jednoj strani kao izlazile iz zemlje a na drugoj nisu ni evidentirane pa imamo stotine šlepera u Bermudskom trokutu (sjetimo se samo ratnog švercera Nike Brale zvanog Tino),tekstil se vozao po slobodnim zonama,stoka za rasplod se klala (carina 0% i bez akciza-prelevmana) itd.

Umjesto da USKOK, policija i ostale obavještajne službe temeljito izvrše pretragu papira na granicama koji još postoje i kojima se podrivala i  razarala hrvatska putem poreznog sustava i uvozno-izvoznog te carinskog lobija te da se neki „psi rata“ kao i oni poslijeratni zatvore, narodu je dana „mrkva“ u vidu kruha i igara tko ima pravo glasovati od njenih državljana a tko ne u nevažnim debatama u kojima se prepucavaju i od nerada debljaju, spavaju i nadmudruju razni ministri, načelnici i tko sve ne u Saboru.

Jednostavna baza kriminalaca postoji u katastru i MUP-u za registraciju automobila koja bi odmah isfiltrirala sve koji imaju luksuzne kuće i skupe automobile te bi to bio osnov za inspektore kao u svim zemljama EU.

Pošto je Ban Jelačić još 1848. godine u feudalno doba ukinuo zakon po kojem kmetovi nisu mogli glasati ukoliko neplaćaju porez, političarima poput Pusićke, Milanovića i ostalih po tome nitko nebi glasovao na idućim izborima jer je kako sada situacija u RH stoji vrlo je malo onih koji su platili ili plaćaju sve potrebne poreze.

Dok Francuska i ostale napredne zemlje ovih dana gledaju da uvedu oko 20 članova iz svojih dijaspora diljem svijeta u Parlament mi se pravimo Englezi.

Celofan je zašuškao, i već je odmotan, mašna je skliznula, hoće li „roba s greškom“ konačno otići do polica gdje joj je prema kvaliteti i mjesto?

Sumnjamo, jer dok god naša policija bude rovarila po policama „topničkih dnevnika“ a ne po uvozno-izvoznim i poreznim te kontrolirala efikasnost nagomilanih sudskih papira, od Brammertza i ostalih „skretničara“ prema EU samo će se dobivati Sizifovi zadaci.

Jer kako stvari stoje nitko RH nema srca kazati da joj je granica prevelika,da ju nekvalitetno kontrolira niti ima prave suradnje protiv elegantnog šverca (više papirima a manje robom) te da bi Šengen bio vrlo skup i kompliciran te da ju planiraju sa Balkan-Expressom (Srbija i BiH) zajedno u EU.

Da je otkrivanje kriminala tek u povojima i pored zadnjih „otkrivenih“ afera (Podravka, MOL-Ina, Hrvatske autoceste) ukazuje i činjenica da se raznorazne švercerske-trgovačke multibogate face i dalje slobodno šetaju RH.

Čestiti generali, koji nemate pumpe,velebna poduzeća i koji niste bili „psi rata“ otvorite domove i pokažite časno „nevjernim Tomama“ da i ovaj put nekrijete ništa, a da su pravi problemi u „igrama bez granica“.

Do tada će predsjednik Stjepan Mesić da trlja ruke i  izgovoriti će kultnu rečenicu koja bi mu trebala pisati i na spomeniku: „neka državni organi rade svoj posao“ kao da se to njega ništa netiče, kao da on u RH nikad nije živio i kao da svemu tome nije kumovao.

Juraj Marić/posovski-obzor.info