HRVATSKI SABOR Ovo su poznati zastupnici koji nisu uspjeli izboriti novi mandat

Hrvatski Sabor
Ilustracija/Hrvatski Sabor

U novom sazivu Sabora neće biti 60-ak zastupnika koje smo gledali u prošlom. Na izborima, naime, nisu uspjeli izboriti novi mandat. Među njima ima i poznatih imena.

Građani su rekli svoje i nekima zatvorili vrata sabornice. 60-ak starih zastupnika neće biti dio novog saziva. 

Ovaj put bez povjerenja građana ostao je cijeli klub zastupnika Socijaldemokrata, koji nisu izborili ni jedan mandat. Tako sljedeće 4 godine u Saboru nećemo gledati Davora Bernardića, Domagoja Hajdukovića, Franka Vidovića, kao ni Davorka Vidovića, koji je još donedavno tvrdio kako udružena okupljena ljevica bez problema dobiva izbore, piše HRT.

Vidović se pokazao lošim prognozerom, kao i Radimir Čačić, čije reformiste također više nećemo gledati u Saboru. Bez mandata ostala je i Natalija Martinčević

Iako je stranka Fokus uspjela ući u Sabor, ondje nećemo gledati njezina predsjednika Davora Nađija.

''Mi smo već kao koalicija od kad smo se osnovali govorili da je okupljanje potrebno'', govorio je Nađi u veljači ove godine. 

Unatoč tomu nije uspio skupiti više od jednog mandata. Mjesta u novom sazivu Sabora nema ni za Karolinu Vidović Krišto, koja je prije 4 godine ušla na listi Domovinskog pokreta, nakon čega je osnovala svoju stranku.  

Ni predsjednica Radničke fronte Katarina Peović neće biti u saborskim klupama. Stranka Davora Dretara, Domovinski pokret, ostvarila je uspjeh na izborima, no ni njega sljedeće 4 godine neće biti u sabornici. Kao ni energičnog suverenista Željka Sačića.

''Nemojte se impresionirat nikakvim velikim propagandnim i sličnim akcijama'', govorio je Sačić uoči izbora.

Čini se da ni birači nisu bili impresionirani. A još jedno lice koje nećemo gledati je dugogodišnja zastupnica nacionalnih manjina Lekaj Prljaskaj, koja je također završila saborsku karijeru, barem za sada.