Hrvatska policija objavila koliko je oduzela droge za tri dana Ultre u Splitu

Ultra Split

Policija je objavila završni rezime nakon tri dana festivala Ultra Europe 2022., koji je održan u Splitu.

Tijekom trajanja festivala na području održavanja javnog okupljanja na kojem je u tri dana prisustvovalo oko 80 tisuća osoba nije zabilježeno ni jedno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ni jedno ozljeđivanje osobe kao posljedica kaznenog djela te nisu evidentirana oštećenja imovine, objavila je policija.

"Talijan otrgnuo s vrata 14 zlatnih lančića, vrijednost veća od 100.000 kuna", prenosi Index.

Za vrijeme trajanja festivala pronađen je i uhićen 19-godišnji talijanski državljanin nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja kako je tijekom tri dana javnog okupljanja posjetiteljima istoga otrgnuo s vrata 14 zlatnih lančića pri čemu je pribavio protupravnu imovinsku korist od preko 100 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a 19- godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, navodi policija.

Drugi Talijan iz ruke ukrao mobitel mladoj Šveđanki

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim talijanskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Sumnjiči ga se da je tijekom druge večeri otuđio iz ruke mobitel oštećenoj 19-godišnjoj švedskoj državljanki, navodi policija.

Istog dana 32-godišnjak je pronađen i uhićen na području Kaštela te je pronađen i oduzet otuđeni mobitel. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe 32-godišnjak će biti priveden pritvorskom nadzorniku, stoji u izvješću.

Privedeno 213 ljudi - 160 stranaca i 53 Hrvata

Tijekom tri dana trajanja festivala privedeno je ukupno 213 osoba, od čega stranih 160 i 53 hrvatska državljana, i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom trajanja festivala 8 osoba je kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, objavila je policija. 

Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 504 komada ecstasyja, 524 grama marihuane, 35 ampula i 29 grama MDMA, 198 grama kokaina, 161 gram hašiša i 30 grama seeda i 15 grama ketamina, stoji u izvješću.

Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od oko 500.000 kuna, objavila je policija.