Hebrang napušta politiku?

Andrija Hebrang, oluja, Hrvatska, Andrija Hebrang
Hebrang je, kako doznaje Jutarnji, donio definitivnu odluku o napuštanju aktivne politike i svoj će put nastaviti samo kao obični član stranke.

Svoju odluku Hebrang je podijelio i sa nekim stranačkim kolegama koji su otkrili da potpredsjednik HDZ-a i šef saborskog Kluba zastupnika HDZ-a samo čeka pravi trenutak za otkirvanje svoje odluke u javnosti. Naime, svoju odluku navodno želi objaviti onda kada neće biti nikakve složene političke situacije u zemlji, poput ove oko Registra branitelja, kako ne bi nanio štetu stranci.

Povlačenje je neformalno Hebrang priznao i Večernjem listu. 'Nakon poraza na proteklim predsjedničkim izborima normalno bi bilo da se povučem. O tome razmišljam i analiziram rezultate. Naravno da sam razočaran što sam dobio svega trećinu HDZ-ovih glasova', kazao je Hebrang.

Upravo je razočaranost u izborne rezultate glavni razlog Hebrangovog povlačenja, a prema špekulacijama svoju bi odluku trebao sprovesti do jeseni ove godine jer navodno je nekim svojim kolegama kazao kako to želi učiniti prije nego počne kampanja za naredne parlamentarne izbore.