Generalski zbor podržao Milana Bandića

Generalski zbor, udruga koja okuplja hrvatske generale i admirale hrvatske pobjedničke vojske, podržala je nezavisnog kandidata Milana Bandića.

Odluku o davanju potpore zbor je donio je na temelju činjenice 'što gospodin Milan Bandić već duže vrijeme pokazuje osobiti interes i zanimanje za sva otvorena pitanja koja se odnose na Domovinski rat i njegove sudionike'.

Iz zbora ističu kako su stekli uvjerenje u ozbiljnost njegovih političkih namjera, te kako su na temelju toga zaključili smo da će budući predsjednik Republike Hrvatske u osobi gospodina Milana Bandića biti voljan političkim i pravnim sredstvima pokrenuti mehanizme za rješavanje nagomilanih problema koji opterećuju ne samo hrvatske branitelje iz Domovinskog rata nego cijelo hrvatsko društvo.

Vjeruju da će predsjednički kandidat gospodin Milan Bandić pri obnašanju dužnosti predsjednika Republike Hrvatske poštivati činjenice da su stvaranjem Republike Hrvatske, kao samostalne i suverene države u međunarodno priznatim granicama.

Zbog pozvao branitelje da glasuju za Milana Bandića

Također vjeruju i 'da je Republika Hrvatska vodila pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica,  da su uspješnom obranom u Domovinskom ratu s konačnim oslobodilačkim vojno - redarstvenim operacijama 'Bljesak' i 'Oluja' te kasnijom mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja, stvorene sve pretpostavke za skladan razvitak Republike Hrvatske kao zemlje koja prihvaća demokratske standarde suvremenog zapadnog svijeta i otvara brojne mogućnosti približavanja tom svijetu u političkom, sigurnosnom, gospodarskom i kulturnom svijetu', stoji u propćenju.

Očekuju da će predsjednički kandidat gospodin Milan Bandić pri obnašanju dužnosti predsjednika Republike Hrvatske, a na temelju ustavnih i zakonskih ovlasti, pored ostaloga, poduzimati sve potrebne pravne i političke radnje u cilju da se u međunarodnoj zajednici i njihovim institucijama vlasti ispravi iskrivljena slika o nastanku i obrani Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Uz to, pozivaju sve hrvatske branitelje iz Domovinskog rat kao i cjelokupnu hrvatsku javnost da u nedjelju 10. siječnja ove godine izađu na izbore za predsjednika Republike Hrvatske i izaberu nezavisnog predsjedničkog kandidata gospodina Milana Bandića.

javno.com