EPILOG NEREDA U ATENI Uhićen i državljanin BiH. Ubijen 22-godišnjak, 17-godišnjaku se bore za život

BBB Atena

Užasni neredi u Ateni dan uoči susreta Dinama i AEK-a zaprepastili su svijet pogotovo što je kaos završen i smrtnim slučajem 22-godišnjeg navijača AEK-a koji je izboden više puta oštrim predmetom.

Gostujućim navijačima je bio zabranjen ulazak na stadion, ali dio huligana iz Hrvatske se svejedno zaputio u Atenu i sinoć izazvao krvave nerede. Pojavile su se i nepotvrđene informacije da je preminuo i maloljetnik, dok Grci pišu kako je hospitalizirano tri Grka i pet Hrvata.

Među onima koji su u bolnici je i 17-godišnjak koji se bori za život nakon teških ozljeda koje je zadobio nakon udarca kamenom u glavu.

Inače, grčka policija je istaknula kako su za sve krivi huligani iz Zagreba koji su unatoč zabrani došli u Atenu, ali ističu i kako je grupa napadača i onih koji su izazvali nerede zapravo bila multinacionalna. Tako se među uhićenima našao i državljanin Bosne i Hercegovine, a s njim je lišeno slobode i 87 Hrvata, pet Grka, Austrijanac, Albanac i Nijemac.

Svih 96 uhićenih su optuženi za kršenje zakona o sportu, a dio njih će biti i u ozbiljnijim problemima s obzirom na to da je incident završio ubojstvom.

Prema posljednjim informacijama, u incidentu je ozlijeđena i 12-godišnja djevojčica. Iako nije poznato kako se ona našla u centru sukoba, pretpostavlja se da je bila jedan od nedužnih promatrača sukoba koji je počeo u dijelu grada u kojem su i bašte kafića. Jedan kamen je tako nažalost pogodio i djevojčicu i razbio joj glavu, ali grčki mediji piše da nije u životnoj opasnosti.

O svemu se oglasio i aktualni hrvatski prvak.

"GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima je prema izvješćima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, sudjelovalo nekoliko huligana koji su doputovali iz Hrvatske u Grčku te bilo uključeno u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture. Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača. GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju", poručili su iz Dinama.