EKSPLOZIJA U STARAČKOM DOMU 85-godišnjak aktivirao ručnu bombu, policija objavila detalje tragedije

Policija Hrvatska
Ilustracija

Do eksplozije u domu za starije u Dugom Selu u kojoj su u nedjelju poginuli 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, a 79-godišnjak je teško ozlijeđen došlo je jer je 85-godišnjak aktivirao ručnu bombu, izvijestila je zagrebačka policija, prenosi Hina.

PU zagrebačka poslala je priopćenje o eksploziji u Dugom Selu. 

Jučer, 27. kolovoza oko 13:20 u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, 85-godišnji korisnik smještaja u kuhinji objekta aktivirao je eksplozivnu napravu (ručnu bombu) dok su se u istoj prostoriji nalazili 81-godišnja korisnica smještaja te 78-godišnji i 79-godišnji korisnik smještaja, navela je PU zagrebačka. 

Uslijed eksplozije smrtno su stradali 81-godišnja korisnica smještaja i 85-godišnjak koji je ujedno i aktivirao eksplozivnu napravu, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen, a 78-godišnjak nije zadobio ozljede.

Provedenim očevidom potvrđena je sumnja u kazneno djelo teškog ubojstva 81-godišnjakinje, pokušaja teškog ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka.

Liječnička pomoć teško ozlijeđenom 79-godišnjaku pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava. Nastavlja se provođenje kriminalističkog istraživanja, naveli su u priopćenju. 

Prema pisanju medija 85-godišnjak koji je aktivirao bombu je iz naselja kod Novog Marofa, dok je stradala žena iz okolici Krapine. U dugoselskoj policiji ranije su rekli da prije nisu imali intervencije ili prijave vezane uz ovaj dom za starije, a ministarstvo je posljednji nadzor u njemu navodno obavilo lani.

Muškarac koji je u eksploziji u Dugom Selu u nedjelju popodne zadobio teške i po život opasne ozljede, operiran je u Kliničkoj bolnici Dubrava i nalazi se na odjelu intenzivne njege, potvrđeno je u toj bolnici.