EKSPLOZIJA NOVIH OVISNIKA Na internetu ne morate čekati 90 minuta da završi utakmica

Već mjesecima su širom svijeta, pa i u Hrvatskoj, sportska natjecanja otkazana, zatvorene su i kladionice i kockarnice, javni život je ostao bez zadovoljstva navijanja – i klađenja! – za omiljeni klub, ali 50 tisuća patoloških kockara i u Hrvatskoj pronašlo je novu "drogu".

U virtualnom svijetu, oklade se i dalje vrte te su privatne tvrtke koje se bave klađenjem i igrama na sreću veći dio svoga poslovanja prebacile na internet i tako, procjenjuje Britanska komisija za igre na sreću, gubitak izazvan karantenom značajno smanjile.

Procjena je kako će korona takve tvrtke ostaviti ove godine bez 60 posto očekivane zarade, no kladionice koje su prešle na virtualno kockanje će, čini se, izgubiti samo 30 posto očekivanog profita, donosi Slobodna dalmacija.

Lutrija.hr u vrijeme korone bilježi 2,5 posto veći broj novoprijavljenih igrača, no to je nedovoljno da bi se kompenzirali golemi gubici.

VELIKI PAD

"Prosječni dnevni promet lutrijskih igara je u odnosu na razdoblje prije krize smanjen za gotovo 60 posto, pri čemu lutrijske igre bilježe pad od 46 posto, a klađenje od čak 78 posto – kaže glasnogovornica Hrvatske lutrije Ana Jazić.