VIDEO  Dvojac na granici kod Dubrovnika uhićen s 11 kilograma heroina, pronašao ih je policijski pas Hunt

Uhićenje albanaca
Tonci Plazibat/CROPIX

Policijski pas Hunt pomogao je svojim kolegama iz Postaje granične policije Gruda da kod dvojice državljana Albanije otkriju 11,35 kg heroina pakiranog u 20 paketa skrivenog u prepravljenom prostoru vozila ispod mjenjača brzina i naslona za ruku.

Sadržaj se učitava...

Kad su u utorak oko 11:30 sati stigli na granični prijelaz Karasovići, policajci su profiliranjem izdvojili 30-godšnjaka i 44-godišnjeg suputnika u vozilu na stranu i pozvali svog četveronožnog detektiva Hunta koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila, prenosi Jutarnji list.

Uhićenje albanaca

Auto u kojem se nalazio heroin

Po nalogu suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku pretraženo je vozilo kojom i nađeno 20 paketa s ukupno 11 kg heroina. Vozač i suvozač su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su heroin imali namjeru prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržiše. Vozač i suvozač su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Uhićenje albanaca

U mjesec dana ovo je druga velika zapljena droge na Karasovićima. Podsjećamo, 14. prosinca prošle godine, policajci su zajedno s carinicima u autobusu albanskih oznaka pronašli 5,4 kg heroina i 5,6 kg kokaina čije je odredište također bilo zapodnoeuropsko tržište.

U dvije godine dubrovačka policija zaplijenila čak 240 kg heroina.