DRAMA U SPLITSKOM HOTELU Klorom se otrovalo pet osoba, među njima i dvoje učenika

Radisson blu Split

Pet je osoba, među kojima i dvoje učenika, zbog povraćanja i gušenja zatražilo liječničku pomoć u KBC-u Split nakon što je u petak u hotelu Radisson Blu navodno iscurio klor, doznaje se u splitskoj policiji i bolnici. Nakon što je u hotelu, po neslužbenim informacijama, došlo do curenja klora, najvjerojatnije u prostorijama povezanim s bazenom, osoblje i gosti su evakuirani, piše Hina.

Na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (OHBP) u splitskoj bolnici primljeno je dosad pet osoba, prve dvije bile su muškarac (60) i žena (20). Muškarac je razvio simptome otežanog disanja i nadražajnog kašlja, obrada nad njim još traje i izvan je životne opasnosti.

U bolnici kažu da će, s obzirom na nalaze, muškarac biti zadržan na bolničkom liječenju radi daljnje opservacije i promatranja kliničkog stanja. Dvadesetogodišnjakinja je zaprimljena na obradu, ali s vrlo blagim simptomima i po završetku obrade će biti puštena na kućnu njegu.

Učenici bili na praksi u hotelu

Nakon prve dvojice otrovanih, na OHBP su se javile još tri osobe, među kojima je i dvoje učenika koji su bili na praksi u hotelu. Radi se o dječaku starom 16 godina i djevojčici od 17 godina koji su zaprimljeni na hitni pedijatrijski prijem sa simptomima mučnine, povraćanja i osjećajem gušenja. Nakon obrade bit će pušteni na kućnu njegu, doznaje Hina u bolnici.

Policija je osigurala mjesto događaja. Sve evakuirane osobe, zaposlenici i gosti, napustili su područje oko hotela. U cilju prevencije i zaštite građana od štetnih emisija zatvoren je dio ceste na južnoj strani hotela na Puta Radoševca. Kada se za to ispune uvjeti, na mjestu događaja obavit će se očevid.