DOJAVE O BOMBAMA DILJEM HRVATSKE "Rušit će se zgrade, nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena"

Specijalna policija Hrvatska

Dojave o bombama zaprimilo je više sudova na području Zagreba, Varaždina, Dubrovnika, Splita, Pule. U tijeku je evakuacija zaposlenika.

Dojava je navodno stigla i u Vladu RH, piše hrvatski Index.

Evakuacija i u Splitu

Zaposlenici splitskog Općinskog i Županijskog suda, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva te zemljišnika, njih nekoliko stotina, evakuirano je iz zgrada zbog dojave o postavljenoj bombi.

Tu je informaciju Hini potvrdio glasnogovornik Županijskog suda sudac Dinko Mešin koji je rekao da su dojavu o bombi primili na mail u 9.24 sata. Navodno je pisalo "Rušit će se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena".

"U mail dojavi nije specificirano gdje je bomba točno postavljena pa se pretpostavlja da je mail poslan na više adresa. Za sada smo takav mail primili mi i Općinski sud. Policija je brzo stigla na mjesto događaja i trenutno se oko tristotinjak djelatnica Županijskog suda, dvaju odvjetništava i zemljišnika nalaze van zgrade dok se prostor ne pregleda", rekao je Mešin.

Na terenu je policija sa psima i trenutno je u tijeku pregled zgrada.Dojave o bombama stigle su oko 9.30 sati

"Zaprimili smo dojave o mogućim eksplozivnim napravama u više sudova na području grada. U suradnji s odogovornim osobama institucija utvrđuju se sve okolnosti", rekli  su nam iz policije.