Definitivna odluka: U Hrvatsku samo sa biometrijskom putovnicom

...Hrvatske s biometrijskim putovnicama, ukoliko zemlje članice EU ne odobre daljnji prelazak s osobnom kartom.

Ovo obavještenje sadržano je u noti Ambasade Hrvatske u BiH, upućenoj Ministarstvu vanjskih poslova / MVP / BiH, koja se tiče usklađivanja vizne politike Hrvatske s viznom politikom Europske unije od 1. srpnja.

"MIP BiH zaprimilo je notu Veleposlanstva Hrvatske u Sarajevu kojom je infomisano o stavljanju izvan snage Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o uzajamnom ukidanju viza iz 2003. godine, jer se danom pristupanja Europskoj uniji 1. srpnja 2013. godine, vizna politika Hrvatske potpuno usklađuje s viznom politikom EU ", priopćeno je danas iz MVP-a BiH.

Za državljane BiH to znači da će od 1. srpnja prelaziti granicu s biometrijskim putovnicama ukoliko zemlje članice EU ne odobre daljnji prelazak granice s Hrvatskom s osobnom kartom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se navodi da je javnosti već poznato da su BiH i Hrvatska ranije pokrenule zajedničke aktivnosti s ciljem zadržavanja i primjene postojećeg režima prelaska granice s osobnim iskaznicama i nakon 1. srpnja.

Ovaj prijedlog je u fazi razmatranja u nadležnim tijelima EU i zemljama članicama Unije koje bi trebalo dati svoju suglasnost, navodi se na kraju priopćenja MVP-a BiH.