Bandićeva kampanja je "od vrata do vrata"

"Ma od početka kampanje ja živim kao nomad, spavam u automobilu, presvlačim se po šumarcima. Kao što sam deset godina gazio po blatu Kozari boka u Zagrebu, tako i sada idem k ljudima. Moja je kampanja "od vrata do vrata" jer je najvažnije da čujem što ljude muči kako bih mogao istinski biti njihov zastupnik", kazao je Bandić koji je bio na putu prema svojim biračima u Bosanskoj krajini.

Bandić ne umanjuje značaj medija za kampanju, ali glavni mu je cilj obići 250 općina, gradova i županija u Hrvatskoj, kao i sva područja u Bosni i Hercegovini gdje žive hrvatski državljani. A to je put na kojemu se treba susresti s gotovo pola milijuna građana.

Prvo televizijsko sučeljavanje na HTV-u, Bandić smatra gubitkom vremena. Zamjerio je već tada konkurentima što se bave praznim pričama o prošlosti jer on bi "išao nekaj raditi". Na sučeljavanje Nove TV nije došao uz obrazloženje da "nije mogao prekršiti zakon fizike i biti istovremeno na dva mjesta".

O kandidatima nema niti jednu ružnu riječ

Neki njegovi konkurenti, a i brojni analitičari, smatraju kako Bandić zapravo bježi od sučeljavanja i televizijskih reflektora kako bi izbjegao neugodna pitanja o aferama koje se povezuju uz njegovo gradonačelnikovanje Zagrebom. Bandić je do sada izbjegavao govoriti o svojim takmacima u predsjedničkoj utrci, nikoga od njih nije ni za što prozvao. A čini se kako to ni ubuduće neće činiti. Primjedbe da se boji sučeljavanja jer mu nedostaju argumenti Bandić odbacuje.

"Ne bojim se sučeljavanja. Svi kandidati su pametni, lijepi i sposobni ljudi, svima želim puno uspjeha na izborima. Ali imam i ono što oni nemaju: više ljubavi, dobrote i radne energije. I zato ću ja pobijediti bez obzira što o njima ni jednu ružnu riječ neću reći", kazao je Bandić i najavio da će na kraju predsjedničke kampanje doći i na televizijsko sučeljavanje, piše Jutarnji list.

Bandić priznaje da je sve što je u proteklih deset godina radio u Zagrebu kao gradonačelnik bilo u cilju ostvarenja predsjedničke ambicije. "Kada sam prvi put pobijedio na izborima za gradonačelnika, odlučio sam se kandidirati i za predsjednika kada dođe vrijeme za to. To je logičan politički slijed kakav postoji i u nizu drugih europskih zemalja", zaključuje Bandić.