Bandić se povjerio svojim najbližim suradnicima, evo što im je rekao

Milan Bandić, povjeravanje
Rekao im je to u trenutku kad su ga istražitelji USKOK-a dopratili u njegov ured na trećem katu Poglavarstva kako bi zajedno izuzeli još dokumentacije, piše Jutarnji list.

''Dobro je Bandić, drži se'', otkrila je jedna njegova suradnica koja ga je u ponedjeljak vidjela. Ističe kako je teško biti kraj uhićenih i razgovarati s njima hladno i službeno preko istražitelja, a još do prije koji dan svi su zajedno pili kavu. Bandić je većinu prijepodneva proveo s istražiteljima na pretresu prostorija, isto kao i Miro Laco.

Odgođeni prijemi

Ispred Bandićevih vrata stajala su trojica interventnih policajaca. Hodnike uokolo, po kojima su donedavno šetali kulturnjaci i sportaši čekajući na prijem kod Bandića, u ponedjeljak su okupirali zaštitari i inspektori koji su iznosili nove kutije sa spisima. Sat i pol pretraživala se i garaža, posebno Bandićev automobil.

Otkazan je tako i prijem brončanog gimnastičara Marija Možnika.

Ni novinarska konferencija na kojoj su u ponedjeljak zamjenice Sandra Švaljek i Vesna Kusin u pratnji senatora Slavka Kojića pokušale javnost uvjeriti da će Zagreb funkcionirati normalno, nije bila kao prije.

Zagrebački holding ima ukupno 10.400 zaposlenika, a u Poglavarstvu i gradskim uredima radi još 2.700 ljudi.

Za sve njih ponedjeljak, taj "dan poslije", bio je posebno težak.

Komorna atmosfera

Uhićeni su gradonačelnik i većina Holdingovih šefova, i to je bilo jedino o čemu su u ponedjeljak svi oni razmišljali i pričali. Neki od njih kažu nam da je atmosfera tijekom jutra bila komorna.

Dok su Bandić i Laco s istražiteljima tražili dokumente po Poglavarstvu, to se događalo i u uredima prvog čovjeka Holdinga, Slobodana Ljubičića, te šefa ZET-a Ivana Tolića. Mnogi su ih vidjeli, ali rijetki su s njima uspjeli razmijeniti pokoju rečenicu. Oni koji jesu, kažu da se Ljubičić držao jako dobro.

''Vidimo se već večeras na piću'', najavio je u šali jednoj od svojih suradnica.

Danas.hr/ Jutarnji list