Bandić: Ne mogu više čekati da se vodstvo SDP-a pokrene

U velikom intervjuu, Bandić je kroz dosta šture odgovore dao naslutiti kakva će biti njegova predsjednička politika, s kojom javnost tek planira upoznati, koje su mu ambicije i protiv čega će se boriti.

Na pitanje zašto se kandidirao tako kasno, Bandić odgovara da je situacija upravo obrnuta.

- Koliko znam, kandidirao sam se prvog dana nakon službene objave izbora - izjavio je.

- Dao sam si dva mjeseca truda da obiđem cijelu Hrvatsku, da se još jednom uvjerim odvijaju li se stvari u dobrom smjeru ili ne - dodao je.

Bandić je u razgovoru otkrio kako nema misiju za vođenje Hrvatske jer on "nije misonar", već da će slušati i služiti ljudima, te da se ne želi baviti prošlošću.

- Kad vozim auto, nikada ne gledam u retrovizor, niti dajem žmigavac; samo gledam naprijed - zaključio je Bandić.

Nije pretjerano govorio o članovima svog izbornog stožera prije nego ih i službeno predstavi, a osvrnuo se i na korupciju - gorući hrvatski problem čije bi rješavanje kao predsjednik trebao poticati.

- Bit ću najjači pobornik funkcioniranja pravne države i reorganizacije državne uprave. Jedno je pričati parole, drugo je biti odgovoran. Pozivam sve svoje suparnike i pretendente na pijedestal na Pantovčaku da svi objavimo, na Jelačić placu, svoje imovinske kartice - izjavio je Bandić.

Pričajući o stanju u zagrebačkom Holdingu, zbog čega dobiva mnoge kritike na svoj račun, Bandić je izjavio kako ni sam nije najsretniji s poslovanjem Holdinga zadnjih mjeseci.

- Ali kao što znate, nadzor nad Holdingom već godinu dana ima moj donedavni stranački šef Milanović - zaključio je.