Bacili suzavac na skupu? Hebrang okrivio ljevicu

Andrija Hebrang
Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang u utorak je govorio u šibenskom kazalištu. Na početku njegova govora u dvorani se osjetio intenzivan, neugodan miris zbog kojeg je ljude počelo peći grlo, zbog čega su kašljali te ih je tjerao na povraćanje. Neki su pili vodu, dok su mnogi otišli iz kazališta.

Pretpostavlja se da je u dvoranu kazališta netko bacio suzavac. S obzirom da u prostoriji kazališta nije bilo dima u Hebrangovom stožeru pretpostavljaju da je suzavac bačen kroz sustav ventilacije. Iako su ga peckale oči Hebrang je ostao u dvorani i završio svoj govor.

- Uobičajena metoda kojom se koristi hrvatska ljevica u borbi za ostvarenje svojih ciljeva, u ovom slučaju u borbi za Pantovčak. Pokazali smo im da možemo izdržati i izdržali smo iako nas je boljelo grlo. Uspjeli smo održati skup skup i iz ovoga se vidi da je desnica otpornija kako mnogi misle - rekao je Hebrang.

- Sve je u redu. Kao liječnik odmah je prepoznao simptome. Vodom je isprao oči i grlo - rekla je Hebrangova glasnogovornica Sunčana Glavak. Kaže da kazalište nije napustio nitko već su se ljudi povukli prema vratima, koja su potom otvorili da se prostor prozrači.

- Tko god je želio zaustaviti Hebranga da se obrati prisutnima nije u tome uspio - kazala je Glavak.

Incident istražuje i šibenska policija.

24sata.hr