AKCIJA U DUBROVNIKU Pijani vozači mogu dobiti besplatan taxi, ovo su detalji

odšteta,taksist,Nijaz Dževlan,odvjetnik,punomoć ,Dubrovnik,pijani vozači,besplatan taxi
Pixbay

Konzumacija alkohola u blagdansko vrijeme gotovo je uobičajena. No, nakon toga sjesti za volan može biti kobno. Iz tog razloga, jučer je u Dubrovniku počela akcija Udruge Sigurnost u prometu i Plavog taxija, a zove se "Ako piješ ne vozi, samo nazovi", javlja HRT.

U vrijeme blagdana povećan je broj prometnih nesreća, posebno onih kojima je uzrok alkohol. Reakcije vozača su usporene ili potpuno izostanu. 

''Kad govorimo o mladim vozačima moram reći da ta kombinacija alkohola, mladosti, želje za dokazivanjem i adrenalina dovodi upravo do onih najtežih posljedica'', rekao je Denis Pavela, Udruga Sigurnost u promet.

Četvrtu godinu zaredom, na inicijativu Udruge Sigurnost u prometu, dubrovački Plavi taxi petkom i subotom provodi akciju, od 21 sat do ponoći besplatno će na poziv prevoziti pripite vozače. Svaku večer volontirat će po dva taksista, a akcija traje do 2. siječnja.

''Imamo jedan npr. slučaj. Ja sam vozio. Ispred Robne kuće Minčeta je zaustavljen bio jedan vozač. Stvarno je bio pripit i mi smo došli po njega. Kaže da sam nazvao prije, ne bi se to dogodilo. Ali sreća da je samo to, da je bila samo novčana kazna'', kazao je Ivica Smoljko, predsjednik Udruženja Plavi taxi Dubrovnik.

30-ak poziva, koliko ih je bilo proteklih godina, sačuvalo je živote.

''Imamo smanjenje prometnih nesreća, pogotovo onih sa smrtno stradalim osobama. Tako da akcija je polučila svoje rezultate'', istaknuo je Pavela.

Uz direktno sprječavanje prometnih nesreća i kobnih posljedica, ovom se akcijom naglašava svima, a posebno mladima, opasnost vožnje pod utjecajem alkohola.