HOROR U BEČU Mladić porijeklom iz Srbije navodno nožem ubio majku zbog ‘narudžbe hrane’, prethodno se ‘radikalizirao’

Beč,majka,ubojstvo,sin
BMI

U veljači ove godine Beč je potresla priča o mladiću koji je nožem izbo vlastitu majku. Sve se dogodilo nakon navodne svađe oko narudžbe hrane, a sin (22) je vlastitu majku ubo nožem dugim čak 36 centimetara. Nesretna žena je iskrvarila na smrt.

Prema pisanju dnevnog lista Heute, radi se o ženi (54) “balkanskih korijena” koja je i sama radila kao socijalna radnica u Caritasu. Radila je i s mladima koji su bili “teški”, a prema riječima njenih kolega bila je pravi profesionalac u ophođenju s tinejdžerima. Nažalost, očito se nije slagala s vlastitim sinom (22). Krajem veljače 22-godišnjak ju je navodno izbo kuhinjskim nožem, a suđenje je počelo jučer na Sudu u Beču.

Prema pisanju austrijskih medija, nakon osnovne i četiri godine srednje škole, sin je očito jako patio zbog razvoda roditelja i za razvod je krivio majku. 22-godišnji austrijski državljanin srpskih korijena, rođen u Beču sve više je konzumirao alkohol i kanabis te je, prema optužnici, često kockao. Da stvar bude i gora, 2021. majka je i sama prijavila sina policiji jer je primijetila promjenu njegove osobnosti, a prešao je na islam i zastupao je radikalne stavove, piše danas kroativ.at.

Kako se navodi u optužnici, majka je bila i žrtva napada vlastitog sina, no nesretna žena je uvijek odbijala svjedočiti protiv vlastitog sina pa mladić prije nesretnog događaja nije završio “iza rešetaka”. Kada je u svibnju 2022. zaustavljen s mačetom u ruci u bečkom kotaru Ottakringu, mladić je završio na psihijatri. Kao rezultat toga, majka je imenovana kao punoljetna skrbnica (predstavnica mladića). Priča se da je tijekom jednog nasilnog čina svojoj majci rekao: “Ne odlučuje Bog, nego ja”.

No, da majčinska ljubav ne poznaje granice dobro je poznato. Iako se 54-godišnjakinja navodno bojala svog sina ona se i dalje brinula za mladića, a on je nekoliko puta tjedno i prespavao kod nje. Sve do kobnog događaja u veljači ove godine.

28. veljače 22-godišnjak je putem aplikacije naručio hranu i od majke tražio novac. No, majka mu je navodno odbila dati novac, pa je 22-godišnjak navodno zgrabio nož i ženu ubo tri puta . 22-godišnjak je potom otrčao do susjeda i rekao da se majka ozlijedila nožem u kupaonici. Susjed je odmah dotrčao u stan 54-godišnjakinje, alarmirao hitnu pomoć i policiju te odmah pružio prvu pomoć. Ali teško ozlijeđena žena iskrvarila je na smrt.

Optuženi je tijekom ispitivanja dva puta mijenjao iskaze i na kraju iznio argument o narudžbi hrane. Vještak je utvrdio poremećaj osobnosti i osumnjičenog klasificirao kao opasnog.

Na suđenju koje je počelo jučer u Beču mladić je negirao namjere o ubojstvu te je rekao “da je samo bio slijep od bijesa te je htio samo ozlijediti majku”. Shvaća da je bolestan i stoga želi terapiju što prije. Je li se nesretni događaj mogao spriječiti teško je reći, no majka je navodno nekoliko puta upozoravala vlasti i bojala se nasilnog zločina. No, očito prije nesretnog događaja nije imala snage i srce svjedočiti protiv vlastitog sina.