U Jablanici stanje prirodne nesreće, u Mostaru 8 požara, u Livnu i Tomislavgradu djelovali kanaderi

... koji su zahvatili područje općine Jablanica još 02. kolovoza i pričinili veliku materijalnu štetu, stoji u priopćenju iz Operativnog centra Civilne zaštite Federacije BiH.

Zbog nepristupačnog terena i velike dužine požarne linije otežano je gašenje požara sa zemlje, pa je Služba civilne zaštite uputila uputila zahtjev za međunarodnu pomoć u kanaderima. Jutros je izbio novi požar u rejonu Donja Jablanica (gori šuma). Ovaj je požar, uz pomoć helkoptera Oružanih snaga BiH, stavljen pod kontrolu, javljeno je iz jablaničkoga Općinskog centra Civilne zaštite.

U gradu Mostaru u posljednja 24 sata vatrogasci su intervenirali osam puta: Rodoč, Kosor, Bakijina luka, Ortiješ i Grabovica, gorjela trava i nisko raslinje, u Salakovcu stare gume, u Ul. kralja Tomislava el. satovi u stubištu i u Ul. A. Starčevića gorio otpad.

Na području općine Čapljina registrirano je šest požara: gorjela je obiteljska kuća u Gabela polju, u Grabovinama gorjelo smeće i nisko raslinje, u Višićima trava i nisko raslinje, kod novog mosta gorjela trava i nisko raslinje, kod podvožnjaka u gradu gorjela trava i nisko raslinje i požar na trafostanici kod Čapljinskog groblja. Svi su požari ugašeni.

Na području općine Čitluk vatrogasci su intervenirali dva puta: u Gradnićima i Vidovićima, gorjela trava i nisko raslinje. Oba požara su ugašena. Na području općine Ljubuški u Zapadnohercegovačkoj županiji jučer je izbilo više požara, koji su protekle noći lokalizirani, priopćeno je iz Općinskga centra Civine zaštite.

U Hercegbosasnkoj županiji izbio je veliki požar na Kamešnici, ali je uz pomoć kanadera iz Republike Hrvatske stavljen pod kontrolu. U mjestu Vinica na području općine Tomislavgrad gorjelo je nisko raslinje i suha trava, ali su ga vatrogasci i kanaderi iz Republike Hrvatske stvili pod kontrolu jučer oko 21 sat, navodi se u redovitome izvještaju Operativnog centra Civilne zaštite Federacije BiH.

Fena