Upoznajte Anteu Bagarić, mladu i iznimno nadarenu umjetnicu iz Tomislavgrada

Antea Bagarić, Tomislavgrad
Pored toga Antea je i iznimno nadarena umjetnica!

Kaže da je oduvijek gajila veliku ljubav prema likovnoj umjetnosti a svoj je talent, za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja, marljivo brusila u likovnoj galeriji poznatoga akademskog slikara Ivice Vlašića u Livnu.

Piše: Ivana Ćurić / Tomislavcity

- Od Ivice sam puno toga naučila, priznaje Antea te ističe kako najradije slika pejzaže dok joj je akril najdraža tehnika.

- U početku sam slikala po Ivičinim predlošcima a onda sam primjetila da uporno slikam samo livanjski kraj, smije se ova neopisivo draga mlada dama.

Dok se svi dive njezinim slikama, Antea je poprilično skromna i samokritična. Slika za svoju dušu, a svoje impresivne uratke nikada ne prodaje, no zato ih često ih daruje.

- Oduvijek slikam iz ljubavi i za svoju dušu, a tako namjeravam i nastaviti. Izuzetno veliki trud ulažem u svaku svoju sliku i zbog toga joj nikako ne mogu odrediti cijenu i prodati je, stoga je radije zadržim ili darujem dragim ljudima, kaže Antea.

Priznaje da se u budućnosti namjerava posvetiti pozivu koji je u njoj probudio mali joj prijatelj Mijo.

- Osjećam ogromnu privrženost prema djeci s poteškoćama u razvoju. Otkada sam upoznala Miju, moja odluka je još čvršća i apsolutno sam sigurna u svoj poziv, priznaje ova talentirana Duvanjka.

Želimo joj uspješno obrazovanje i budući rad s djecom, ali i s kistom.