NOVI MEGASOLAR U TOMISLAVGRADU Vlada HBŽ dodijelila koncesiju poduzeću Insolar za elektranu od 100 MW

insolar
Vlada HBŽ

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije u utorak je potpisan ugovor između Vlade HBŽ kao koncesora i kompanije “Insolar ” d.o.o. kao koncesionara.
Ugovor je u ime Vlade HBŽ potpisao ministar gospodarstva Miroslav Jaglica, a u ime koncesionara “Insolar” d.o.o.  Nataniel Halbrohr, priopćeno je iz Vlade.

Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane “SE SELINE ” ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju  korištenja solarnog  potencijala za proizvodnju električne energije na lokalitetu “SELINE ” općina Tomislavgrad.

Jednokratna koncesijska naknada iznosi 23.273,10  KM, dok će se godišnja koncesijska naknada obračunavati u iznosu 2 posto od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije.

Portal Hercegovina.info doznaje kako je tvrtka Insolar d.o.o. registrirana u Tomislavgradu. Osnivači poduzeća Insolar d.o.o.Tomislavgrad su Janko Šupih-Kvaternik i  Krešimir Supek sa po 50 posto udjela.

Inače, potpisnik Nataniel Halbrohr prema podacima sa LinkedIna predstavnik je tvrtke Electron Holding iz Mađarske.

Electron Holding Zrt. je integrirana energetska tvrtka čije se aktivnosti protežu od razvoja projekata, planiranja, izgradnje, upravljanja do proizvodnje i trgovine energijom. Portfelj tvrtke uglavnom se sastoji od fotonaponskih solarnih elektrana u Mađarskoj, ali razvija i baterijske upravljačke centre te vjetroelektrane u istočnoeuropskoj regiji. Tvrtka ima za cilj biti jedna od vodećih integriranih tvrtki za obnovljivu energiju u regiji CEE tijekom sljedećeg desetljeća, stoji na njihovim stranicama.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.