Tomislavgrad: Ravnatelj škole demantirao pisanje Avaza o navodnoj diskriminaciji učiteljice

studij posušje, škola, škola, nastavnik, nastava, škola, škola, udžbenici, djeca, Slaven Pehar, škola, odgoda, HNŽ, ZHŽ, škola, nastava, Ortiješ, škola, Buna, Tomislavgrad, učiteljica, diskriminacija, štrajk, HNŽ, diplome, škola, škola, roditelji, djeca, škola, učenici, profesorica, škola, opis, škole, sindikat, priopćenje, Sarajevo, demokracija, Apartheid, škola, učenici, škole, tableti, laptopi, škole, upis, HNŽ, škole, Hercegovina, upis, škole, HRS, HNŽ, nastava, HNŽ, početak, odgoda, škola, HNŽ, torbe, knjige, škola, roditelji, HNŽ, nastava, početak, škola, hercegovački vicevi, poslovica, Tomislavgrad, škola, djeca rast, Mostar, srednja škola, upisi, škola, učenica, škola, roditelji, djeca roditelji, plaća, HNŽ, škola, Zvonko Milas, čestitka, škola, ŽZH, HNŽ, nastava, stipendije, učenje hrvatskog jezika, hrvati izvan domovine, Vrhovni sud FBiH, školska nastava
...prema učiteljici bošnjačke nacionalnosti koja radi u toj školi. Nakon informacije koja je izašla u nekim sredstvima javnoga informiranja da se prema jednoj učiteljici, bošnjačke nacionalnosti provodi težak oblik nacionalne diskriminacije, ravnatelj OŠ "Ivan Mažuranić" Ivan Sušilović je izjavio za Fenu kako je iznenađen teškim optužbama na račun škole, demantirajući spomenute navode.

Kako je kazao, najviše ga je razočaralo to što nitko nije pitao mjerodavne iz škole za problem koji nema karakter diskriminacije već je u pitanju pravo na izbor roditelja i pravo na reagiranje.

„ Razgovarao sam jutros s učiteljicom bošnjačke nacionalnosti, koja je također iznenađena informacijama u medijima, te je negirala objavljene navode o diskriminaciji", kazao je Sušilović.

Sušilović je pritom istaknuo da je problem nastao i prikazan drugačije kad je zbog neriješenog pravnog i radnog odnosa bivša učiteljica, inače profesorica hrvatskog jezika i književnosti nakon tri mjeseca što je predavala jednom razredu morala prepustiti svoje radno mjesto kolegici, koja je bošnjačke nacionalnosti.

„Pretpostavljam da je to roditelje uzdrmalo i njihova reakcija je bila da nisu u petak poslali djecu u školu. Iz spomenutih razloga sam za utorak, 13. prosinca dogovorio sastanak s roditeljima da vidimo u čemu je problem i da nađemo rješenje", kazao je ravnatelj Sušilović.