Počela izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom u Tomislavgradu

HNK Tomislav

HNK Tomislav iz Tomislavgrada uistinu je primjer mnogima kako se ulaže u infrastrukturu kluba. Nakon što su izgrađene tribine, sada se ispod njih uređuju svlačionice i prateće prostorije. Urađena je instalacije el. energije, voda i grijanje, a uskoro počinje žbukanje i finalni radovi. Svi radovi se izvode po standardima UEFA-e , a financirani su vlastitim sredstvima HNK Tomislav. Završetak ovih radova očekuje se krajem lipnja, 2014. godine. 

Danas je počela i realizacija projekta izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta s najnovijom generacijom umjetne trave. Ovo igralište dimenzija 25 X 50 metara gradi se uz glavno igralište, a zemljane radove izvodi Ćićko-comerc iz Tomislavgrada.
Igralište s umjetnom travom služit će za treniranje svih uzrasta HNK Tomislav i Nogometne škole HNK Tomislava, koja broji preko 200 dječaka, te u komercijalne svrhe rekreativcima, doznajemo iz Uprave HNK Tomislav, odnosno predsjednika Ilije Bagarića-Lile.

Valja napomenuti da će igralište biti osvijetljeno reflektorima, pa će se moći igrati i u večernjim satima ljeti.
Investitor izgradnje je HNK Tomislav i to komercijalnim kreditom, a završetak radova se očekuje sredinom idućeg mjeseca.
Na kraju recimo da je Uprava HNK Tomislava odlučila ulagati u infrastrukturu kluba s kojom će doći i bolji rezultati, te, moguće, prelazak u veći rang natjecanja u sljedećim sezonama.
Primjer je ovo kako se racionalnim gospodarenjem i entuzijazmom članova uprave vodi klub u gospodarski nerazvijenim sredinama.

tomislavnews.com