FOTO  Opasna koncentracija smoga u zraku u Tomislavgradu!

Tomislavgrad, požari
Grad je prekrio gusti smog. Stigao je niotkuda i ostao ovdje. Ako ste slučajno imali otvoren prozor u bilo kojoj prostoriji, napunila se smogom i smradom za nepovjerovati. Neki kažu, pa to je svakodnevnica velikih gradova, posebno u Bosni i Hercegovini, odnosno tipična zimska večer Sarajeva, Zenice, Tuzle... Večeras je, vjerujem, većini bilo žao što smo na ovaj način sličili velikim gradovima.

No, što je uzrok ovome smradu i smogu?

Gori od Kupreških vrata do Vinice. Na svakom požarištu gori na pet novih mjesta! Svi apeli da se ne pali vatra na otvorenom te da se ne pali korov i trava ne pomažu. Kao da je svaki novi apel i upozorenje crvena krpa za piromane i egzibicioniste. I oni koji takva upozorenja odašilju trebali bi dobro razmisliti imaju li ona smisla, odnosno, ako nisu spremni sankcionirati i kazneno progoniti počinitelji bilo bi bolje da niti ne upozoravaju. Odašiljanjem upozorenja samo prividno skidaju odgovornost sa sebe kao eto, upozorili smo.

Ako zanemarimo sve propuste, rad ili nerad odgovornih, svejedno se vrijedi upitati, pa zar smo svi toliko poludili da prihvaćamo da je normalno sve oko nas užagati i u prah i pepeo pretvoriti?

Tomislavcity

Foto: Ana Ćosić/Tomislavcity