Sutra počinje manifestacija ''Svibanjska sjećanja''

svibanjska sjećanja, Široki Brijeg, Kočerin, Široki Brijeg, Široki Brijeg, Mediteran Film Festival, Frama, Široki Brijeg, Široki Brijeg, restuaracija, crkva, franjevci, Široki Brijeg, misa, HRT, Široki Brijeg, Sveta misa, HRT
U petak, 6. svibnja, u 18 sati održat će se tradicionalni mini-maraton Polog - Široki Brijeg u povodu zaustavljanja tenkova u Pologu 1991. godine.

Istoga dana u 19.15 sati bit će položeni vijenci na Trgu širokobrijeških žrtava za sve poginule i stradale hrvatske domoljube, a u 19.30 bit će pretpremijerno prikazan dokumentarni film "3 dana".

U suboru, 7. svibnja, u 10 sati bit će otkriveno spomen-obilježje u Pologu, a u 12 sati bit će održano streljačko natjecanje u gađanju glinenih golubova na strelištu Mostarsko blato.

U nedjelju, 8. svibnja, u 19 sati bit će služena misa zadušnica u Crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokome Brijegu za sve poginule i stradale hrvatske domoljube u I., II. svjetskom ratu te u Domovinskome ratu i poraću.

U ponedjeljak, 9. svibnja, u 20 sati bit će predstavljena u kinu Borak knjiga "Spomenik izdaji" autora Joška Čelana.

U petak, 13. svibnja, u 7 sati polazak za Bleiburg, a u subotu, 14. svibnja, u 12 sati bit će služena misa na Bleiburškom polju, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću načelnika općine Široki Brijeg.

(Fena) dk