Široki Brijeg: Vandalizam na hercegovački način

No, postoji jedan dio Europe gdje je nema te kulture već postoji samo jedno - balkanski mentalitet! Zaostao u razvoju i vremenu nekih stotinjak godina i danas plijeni negativnu pozornost pogotovo kad su u pitanju ekološke, odnosno u ovom slučaju neekološke stvari.

Tako u jednom kutku Balkana, u hercegovačkom biseru Borku u Širokom Brijegu po tko zna koji put dogodio se, blago rečeno, ekocid i vandalizam! Ni dvije godine nije izdržala novouređena plaža i šetnica uz rijeku Lišticu. Razbijen je kameni roštilj kojim su se do sada mogli služiti svi građani i njihovi gosti, a smeća ima toliko da jednostavno u ove ljetne vruće dane ne možete prići blizu od nepodnošljivog smrada.

Pivske boce, limenke, ostaci hrane, plastične vrećice, odjeća pa čak i vreća puna kruha jednostavno sada "krase" plažu i šetnicu. I kao da je znala majka priroda što se dogodilo, poslala nam je buru da sruši jedno stablo i popriječi pješački most i simbolično nam zatvori prilaz prirodi jer zaista pojedinci koji rade ovakve stvari ne zaslužuju više doći tamo.

jabuka.tv