Preminuo fra Jozo Pejić, suosnivač ALU i Franjevačke galerije u Širokom Brijegu

 FRA JOZO PEJIĆ
...opremljen svetim sakramentima, u svojoj 80. godini života preminuo je fra Jozo Pejić.

U 62. godine redovništva i 52. godini svećeništva fra Jozo je bio na službi u Širokom Brijegu, Rakitnu i Mostaru. Fra Jozo je suosnivač Franjevačke galerije na Širokom Brijegu i njezin voditelj sve do smrti, te suosnivač i voditelj Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu u razdoblju od 1996. do 2012.

- Dragi sadašnji i bivši studenti ALU na Širokom Brijegu, danas je tužan dan, jer nas je napustio naš dragi utemeljitelj akademije, veliki čovjek, naš fra Jozo Pejić, prvi i jedini ravnatelj. Fra Jozo je imao snagu za pet života i mnogima je pomogao i hvala mu na tome. Najveća iskrena hvala što je doveo vodeće umjetnike na Široki Brijeg 1994. i osnovao s fra Vendelinom našu kolijevku umjetnosti u najtežim vremenima. Pokoj mu duši!, dirljiva je poruka koju je na svom FB profilu ostavila Hana-Marta Jurčević-Bulić koja je na ALU u Širokom Brijegu magistrirala slikarstvo.

Sveta misa zadušnica za pokojnika slavit će se u sutra, 28. prosinca, u 14,00 sati, na Širokom Brijegu, a zatim sprovodni obredi i ukop na širokobriješkom groblju Mekovac.

abcportal.info