Pismo nastavnika – djeca nam neće imati nastavu?

03.09.2010

Poštovani čitatelji, obraćam vam se kao nastavnik koji je imao honorarne sate.

Prije nekih dva dana, (31.08.2010.) ravnatelji škola su dobili službeno priopćenje za Županiju Zapadnohercegovačku od Ministarstva financija da svi natječaji, koji su raspisani u županiji, za prijem novih djelatnika u radni odnos, nije moguće realizirati jer ministar ne da suglasnost.

U tom priopćenju navodi se da nema novca za isplatu plaća novih djelatnika. Dalje se navodi kako je razlog tome povećanje plaća koji je on (ministar financija ) odobrio.

Ravnatelji su morali tražiti suglasnost od tri čovjeka u Županiji Zapadnohercegovačkoj:

1. Predsjednik vlade – dr. Zvonko Jurišić
2. Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa - Vjekoslav Čamber
3. Ministarstva financija  - Vjekoslav Bakula

Prva dva čovjeka su dala suglasnost (predsjednik vlade dr. Zvonko Jurišić i Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa Vjekoslav Čamber).

Prema ovom dopisu kojeg je ministar financija poslao ravnateljima škola da se zaključiti kako u Županiji Zapadnohercegovačkoj pojedine škole neće imati nastavnike a djeca neće imati nastavu.

Znam neke škole koje su raspisivale natječaje za sljedeće predmete: matematiku, povijest, zemljopis, hrvatski, engleski, njemački, likovnu kulturu, informatiku, fiziku, tehničku kulturu…

Prema ovome djeca iz tih škola neće imati predmete u školama koje su raspisale natječaj ili će novi nastavnici  u školama raditi besplatno bez novca i doprinosa.

Ovo Vam pišem da budete upoznati sa situacijom koja vlada u „ našoj“ Vladi pored drugih problema koje oni već imaju.

S poštovanjem, nastavnik

javno.ba

Tagovi: škola nastavnik

loading...