Pismo nastavnika – djeca nam neće imati nastavu?

Prije nekih dva dana, (31.08.2010.) ravnatelji škola su dobili službeno priopćenje za Županiju Zapadnohercegovačku od Ministarstva financija da svi natječaji, koji su raspisani u županiji, za prijem novih djelatnika u radni odnos, nije moguće realizirati jer ministar ne da suglasnost.

U tom priopćenju navodi se da nema novca za isplatu plaća novih djelatnika. Dalje se navodi kako je razlog tome povećanje plaća koji je on (ministar financija ) odobrio.

Ravnatelji su morali tražiti suglasnost od tri čovjeka u Županiji Zapadnohercegovačkoj:

1. Predsjednik vlade – dr. Zvonko Jurišić
2. Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa - Vjekoslav Čamber
3. Ministarstva financija  - Vjekoslav Bakula

Prva dva čovjeka su dala suglasnost (predsjednik vlade dr. Zvonko Jurišić i Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa Vjekoslav Čamber).

Prema ovom dopisu kojeg je ministar financija poslao ravnateljima škola da se zaključiti kako u Županiji Zapadnohercegovačkoj pojedine škole neće imati nastavnike a djeca neće imati nastavu.

Znam neke škole koje su raspisivale natječaje za sljedeće predmete: matematiku, povijest, zemljopis, hrvatski, engleski, njemački, likovnu kulturu, informatiku, fiziku, tehničku kulturu…

Prema ovome djeca iz tih škola neće imati predmete u školama koje su raspisale natječaj ili će novi nastavnici  u školama raditi besplatno bez novca i doprinosa.

Ovo Vam pišem da budete upoznati sa situacijom koja vlada u „ našoj“ Vladi pored drugih problema koje oni već imaju.

S poštovanjem, nastavnik

javno.ba