NE ŽELI OTIĆI PA ULOŽIO ŽALBU Nastavnik koji je udario učenika dobio otkaz

Zavod Mjedenica
Fena

Nastavniku koji je prijavljen da je udario učenika u sarajevskom Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica uručen je otkaz.

Nakon što je pokrenut disciplinski postupak, direktorica Zavoda Zumreta Jeina je nastavniku uručila otkaz ugovora o radu, na što je on uložio žalbu.

O žalbi se prošli tjedan izjasnio Školski odbor te je odlučeno da nastavnik dobije otkaz zbog teže povrede radne dužnosti.

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio predsjednik Vijeća roditelja Zavoda Mjedenica Edo Čelebić.

"Školski odbor je odbacio žalbu, a samim time je potvrđeno rješenje direktorice kojim je nastavnik dobio otkaz. Zaključak školskog odbora je da se od Tužiteljstva Županije Sarajevo zatraži da ispita sve okolnosti ovog događaja i utvrdi ima li elemenata za pokretanje kaznenog postupka", kaže Čelebić za Klix.

Naime, nastavnika, koji je defektolog, je prijavila radna kolegica, nakon čega je uslijedio disciplinski postupak.

Čelebić kaže da inzistira na tome da ne smije biti ni promil tolerancije na neprikladno ponašanje prema djeci.

"Zaključcima Školskog odbora stavljena je točka na sve spekulacije i neosnovane sumnje koje su pojedini dušobrižnici anonimno iznijeli u javnost, čime su prije svega uznemirili obitelj učenika. Odlučujući na Školskom odboru vodili smo se interesom djeteta i njegove obitelji. Kakav će biti epilog ovog slučaja nije na meni da procijenim, tu su sudovi", ističe.

Dodaje da će kao predstavnik roditelja nastaviti borbu kako ovakvih situacija više ne bi bilo te da kvaliteta obrazovanja i svakog drugog segmenata života djece u Zavodu Mjedenica bude bolji.

"Također, ovo je jasan signal da se moraju preispitati zakoni i pravilnici, ta kompleksna administracija koja po pravilu otežava, umjesto da olakša funkcioniranje obrazovnog sustava. Puno je toga što se mora mijenjati i unaprijediti. Na nama je da te procese ‘guramo’. U svemu tome, mi kao Vijeće roditelja Mjedenice želimo partnerski odnos sa županijskom vladom, sindikatima i svim institucijama koje utječu na to tko i kako liječi, obrazuje i pruža druge usluge našoj djeci po okončanju školovanja", naglašava Čelebić.

Suradnja s Vladom Županije Sarajevo (ŽS) je, kaže, uspostavljena, ali postoji puno prostora da se ona poboljša.

"Nekoliko puta smo službeno tražili uvođenje videonadzora u svim radnim prostorijama u Mjedenici i na tome ćemo ustrajati", zaključuje Čelebić.