Djelatnici Lijanovića odbijaju raditi bez plaća

U kraćem razgovoru sa nezadovoljnim radnicima u štrajku doznajemo da je ovih dana tek isplaćena plaća za lipanj i dio plaće za srpanj. Iako vozači nisu prestajali sa radom očigledno je da je voda došla do grla i dalje više bez isplate dohodaka ne mogu voziti.


Po riječima ove skupine djelatnika, prema poslodavcu su otišli sa svojim zahtjevima u kojima traže neizostavno i neodgodivo isplatu zaostalih plaća. Upoznali su nas sa zahtjevom poslodavca u kojem se traži da djelatnici potpišu sporazumni raskid ugovora o radu a da bi im isti ponudio novi ugovor na neodređeno vrijeme od 3 mjeseca u navodno novoj tvrtki.

Ovo je postalo jednostavno neizdrživo i sigurno nećemo pristati ni na kakve igre s ovim nejasnim ugovorima o radu, gdje bi potpisom na takav ugovor mogli izgubiti sva prava koja nam pripadaju po zakonu, a potpisivanjem novog ugovora na tri mjeseca mogli bi dobiti otkaz kad nekom padne napamet i isto tako ostati prevareni.

Mi želimo samo isplatu naših plaća odmah, dolaze Božićni blagdani i za naše obitelji a mi nemamo novca da ih provedemo kako dolikuje ljudima. Kad isplate naše plaće i uplate pune doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje onda neka izvole birati djelatnike kako ih volja- rekli su nam nezadovoljni djelatnici tvrtke Optimum.

Izvor:ABCportal.info