Noć sjećanja: Željko sada o svojoj Torcidi i Gabeli s anđelima svira i pjeva

Rijetko je koji događaj, ne samo u Gabeli, već i u cijeloj čapljinskoj općini izazvao toliko žaljenje i šok kao što je nedavna smrt ovog uvijek nasmijanog i raspjevanog mladog čovjeka koji je bio najveselija osoba gdje god bi se pojavljivao. Bio je član HKUD Drijeva Gabela, pjevao u muškoj bećarskoj skupini Trojani Gabela, bio je član Udruge navijača Torcida Gabela, svaki je trenutak koristio da svojom harmonikom razveseli sve oko sebe. To je dokazao i na nedavnoj Večeri Torcide u Gabeli gdje je, kao da je slutio da mu je to zadnji skup i veselje u životu, bio uvjerljivo najveselija osoba u dvorani hrvatskog Doma u Gabeli.

- Za ovo vrijedi umrijeti, za ovako se nešto živi... - rekao je tada za Večernjak Željko Mandurić koji je bio u transu kada je njegov veliki prijatelj Darko Šutalo Rahan pjevao novu himnu "TORCIDA HERCEGOVINA", koju su baš njih dvojica i uglazbili, a tekst je napisao Nikica Pehar, predsjednik Udruge navijača Torcida Gabela. I, nažalost, bio je to zaista zadnji skup i slavlje Željka koji je iznenada umro u 33. godini dan nakon te proslave. Nije izdržalo njegovo hajdučko srce... Stoga su Torcida Gabela, novootvoreni caffe club ILIOS Gabela i TREU SG "Neretva" Gabela i organizirali Večer sjećanja na Željka o čijoj se smrti pisalo u Večernjaku, a od Nikice Pehara i Darka Šutala Rahana doznali smo da mnogi Gabeljani čuvaju priloge i isječke iz Večernjaka.

Ispred novootvorenog cluba ILIOS na ulazu u zidine starog grada u Gabeli okupili su se Željkova obitelj (supruga Mihaela i djeca Božan i Mirela), prijatelji, rodbina, njegovi Gabeljani i izaslanstvo Općine Čapljina na čelu s načelnikom dr. Smiljanom Vidićem. Sa svima je Željko bio u mislima, a njegov prijatelj Darko Šutalo Rahan opet je otpjevao Željkovu najdražu himnu "TORCIDA HERCEGOVINA".

vecernji.ba