Neno Belan, Gustafi, Kawasaki 3p, Kino Klub na ovogodišnjem West Herzegowina Fest No.9.

Na festivalu će nastupiti 14 bendova u konkurenciji od prijavljenih 76, biti će prikazano 27 amaterskih filmova, a u festivalskom Fanzinu bit će objavljena 31 kratka priča.

I ove godine na festivalu će biti upriličen likovni performans ArTest gdje će za vrijeme trajanja festivala šest mladih umjetnika s Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu oslikavati platna velikih dimenzija. Interakcija s publikom i izloženost pogledima od začetka do završetka stvaranja, dati će umjetničkim djelima posebnu težinu i jedinstvenost.

Prvu večer festivala 28.07. kao specijalni glazbeni gosti nastupiti ce prošlogodišnji pobjednici grupa Darkvud iz Sinja, nadalje publika ce se moći zabaviti uz Nenu Belana i njegove hitove, a program ce zatvoriti pulska grupa Gustafi.

Drugu večer festivala 29.07. u konkurenciji će nastupiti bendovi SANE (Zagreb), NOA & FUNK BLASTERS (Opuzen), SILEDZIJE (Ljubuški), THE CASH (Zagreb), ALEXANDRIA (Banja Luka), LAXATIV (Mostar), PEŠEST (Široki Brijeg), CUTAPOTATO (Jablanica) i SVRBY (Makarska).

Završnu večer 30.07. u konkurenciji će nastupiti bendovi PLESKA (Split), OFF SIDE (Županja), GORANA NIKOLIĆ (Čapljina), POLAROID TRIP (Sarajevo) i RETRO PULT (Varaždin), a kao specijalni gosti nastupiti će grupa Kino Klub iz Zagreba, a nakon proglašenja pobjednika festival će zatvoriti poznata hrvatska grupa Kawasaki 3p.

Dnevne ulaznice za ovogodišnji West Herzegowina Fest No.9. iznositi će prvi dan 10 KM, a drugi i treći dan po 5 KM. Uz kupljenu ulaznicu na ovogodišnjem West Herzegowina Festu dobivate i besplatno čašu hladnog, točenog Ožujskog piva (Žuja je zakon), festivalski fanzin i festivalski program. Festivalske ulaznice moći će se kupiti na samom ulazu na festival, a ulaz za najmlađe je besplatan.

Kao i svake godine u sklopu festivala organizirano je trodnevno kampiranje na atraktivnoj lokaciji uz rijeku Lišticu. Organizatori se nadaju lijepom vremenu, a pozivaju sve ljude željne dobre zabave da posjete festival