Visoko austrijsko gospodarsko izaslanstvo u službenomu posjetu Aluminiju d.d. Mostar

Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik u austrijskomu veleposlanstvu u BiH (koje je, zajedno s Vanjskotrgovinskom organizacijom Gospodarske komore Republike Austrije, organizatorom dolaska austrijskih gospodarstvenika), istaknuo je kako je razlogom dolaska upoznavanje Hercegovine s mogućnostima uspostavljanja odnosno razvitka već postojeće suradnje s austrijskim tvrtkama, ali i podrobno upoznavanje zastupnika tih tvrtki s potencijalima koje nudi hercegovačko gospodarstvo.

Aluminij su posjetili zastupnici tvrtki: Burkert Contromatic GmbH, Christof Holding AG, Ireene Innovative Renevable Energy e.U., JIPP.IT, Rail Cargo Austria, Ubimet, Woma, Cargo Partner, Hydac Hidraulik, Dr. Rausch GmbH, kao i WIFI International.

Nakon službenoga dijela sastanka u Upravnoj zgradi Aluminija, gdje su se gosti upoznali s bogatom poviješću, svjetskim ugledom i snagom Aluminija, jednako kao i s poteškoćama današnjice, s kojima se mostarska tvornica suočava, razgovori su, u nešto opuštenijemu ozračju, nastavljeni u Aluminijevim rajskim vrtovima.