Uskoro počinje obnova Španjolskog trga

Kako nam je kazao Salem Bubalo, direktor Zavoda za urbanizam grada Mostara, ovih dana su radili na korekcijama tehničkih detalja projekta Španjolskog trga, koji je zatražio implementator projekta UNDP. Spomenuti ispravci će biti dostavljeni nalogodavcima do ponedjeljka, nakon čega će isti zakazati početak radova.
Uskoro radovi

- U ponedjeljak trebamo dostaviti tehničke ispravke kako bi UNDP mogao zakazati početak realizacije, jer svi ostali detalji u projektu su okončani, tako da ništa ne bi trebalo osporiti planiranu dinamiku radova. Također su ograničeni rokom za završetak radova, tako da bi isti trebali brzo početi, ako žele završiti u planirano vrijeme, kazao je Bubalo. Podsjetimo, predstavnik UNDP-a Yuri Afanasiev nedavno je u Mostaru kazao kako bi obnova Španjolskog trga trebala početi koncem travnja te biti okončana do kraja listopada ove godine. Dodao je i to da je s gradonačelnikom završena sva potrebna dokumentacija te ništa ne bi smjelo stati na put skorom početku radova.

Rekonstrukcija šetališta?

No, ono što je još bitno za početak ove rekonstrukcije jest to što će tada početi rekonstrukcije i Ulice Nikole Šubića Zrinjskog u Mostaru, poznatija kao Lenjinovo šetalište. Spomenuta ulica je već mjesecima ostavljena od svih i zadnjih nekoliko mjeseci izgleda poput seoske ceste, a ni nalik jednoj od glavnih gradskih ulica. S rupama, gomilom pijeska i prašinom poprimila je odlike pravog gradilišta i kao takva nužna je za pješake. Nastavak rekonstrukcije šetališta najavljen je po početku rekonstrukcije Španjolskog trga, tako da, s obzirom da se bliži početak radova, očekivati je da će i šetalište ponovno dobiti onaj stari sjaj i zaslužen izgled koji ga je ranije krasio. Hoće li to biti još samo jedan trik gradskih vlasti i ludo obećanje, ostaje za vidjeti.

Piše:Almedina Bečić / dnevni-list.ba