U Mostaru uskoro najnoviji sustav Outoteca za praćenje proizvodnje anoda

Predstavnici njemačkoga Outetoca, dugogodišnjega Aluminijevog poslovnog partnera, gospoda Norbert Holl i Alfred Harwardt, posjetili su Aluminij d.d. Mostar u povodu nastavka razgovora u svezi s projektom ugradnje u naš pogon Anoda njihova novog sustava praćenja proizvodnje anoda.

Riječ je o sasma novomu sustavu, osmišljenomu od strane Otutotecovih inženjera koji ga kane, o trošku njemačke tvrtke, ugraditi i isprobati u Aluminiju, otkuda bi, kao brend, bio plasiran na svjetsko tržište. Inače, upravo su Outotecovi stručnjaci odigrali ključnu savjetodavnu ulogu u procesu osuvremenjivanja naših Anoda, a direktor toga pogona Ivan Grle ističe kako je zadovoljan dosad viđenim i predstavljenim o toj novoj zamisli njemačkih partnera.

Izaslanike Outoteca ugostili su, osim Grle, članovi Uprave Društva, v.d. direktora Ivo Bradvica i v.d. izvršnih direktora Željko Boras i Mladen Galić, pokazujući spremnost mostarske strane za provedbom toga projekta. Nakon niza stručnih pojašnjenja i dogovora o tomu kako će, nakon probnoga razdoblja, sustav u cijelosti ostati na raspolaganju Aluminiju, dok će ga Outotec koristiti u komercijalne svrhe, v.d. direktora Bradvica je izrazio zadovoljstvo činjenicom što je tako zanimljiva i vrijedna zamisao, koja će dodatno unaprijediti rad u Anodama, potekla iz Outoteca i što su izabrali upravo Aluminij za njezin ostvaraj.

Gospodin Harwardt, inače voditelj spomenutoga projekta, pojasnio je kako je njihov prijedlog ishod dugogodišnjih dobrih odnosa i njihove osobne uvjerenosti u visoku kakvoću opreme i stručnoga kadra u Aluminiju. Odgovarajući na upit izvršnoga direktora Borasa, Harwardt je obećao Upravi Aluminija i stručnu pomoć Outoteca u predstojećoj razradi nove organizacijske sheme, kada je riječ o procesu održavanja u proizvodnji aluminija u Mostaru.