FOTO  U Mostaru održana XVI. redovita sjednica Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

HDZ BiH, Mostar

...kada je u pitanju provedba odluke Ustavnog suda BiH odnosno izmjene Izbornog zakona BiH i održavanje izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara.
Na sjednici je između ostalog bilo riječi i o realizaciji projekata koji se financiraju iz proračuna Grada Mostara. Pokrenuto je niz kapitalnih projekata od značaja za Grad Mostar poput dovršetka Mosta Sutina, kolektora, produžetka Bulevara, a također je pokrenut i veliki broj projekata na područjima temeljnih ogranaka HDZ-a BiH Mostar o kojima je upoznat Gradski odbor.

Između ostalog, dovršava se sportska dvorana u Rodoču i školska sportska dvorana u Cimu. Asfaltirane ili betonirane su pojedine dionice puteva u Baćevićima, Žitomisliću, Cimu, Ilićima, Bijelom Brijegu, Raštanima, Raškoj Gori, Jasenici, Pologu, Gnojnicama, Bijelom Polju, a u planu je još asfaltiranje ili betoniranje u Ortiješu, Vrdima, Cimu, Raštanima i Gnojnicama.

Obnovljeno je ili sanirano više grobalja na području Sjevera poput Zakrižja, Jasenjana, Livča, Lisičina, Dračevica i Gnojnica. Revitalizirano je školsko igralište osnovne škole na Bijelom Brijegu, a u tijeku su radovi na uređenju igrališta iza Osnovne škole fra Petra Bakule. Pokrenuta je izrada niza idejnih projekata parkova grada Mostara, a u realizaciju idu park u Zgonima, park iza MUP-a, dok se već sada radi na dovršetku parka u naselju Eksperiment.

Također, pokrenuta je inicijativa za revitalizacijom prometne razdjelnice na Aveniji gdje se kroz mjesec svibanj očekuje da se zasadi više tisuća novih sadnica ukrasnog bilja koje bi ovoj značajnoj prometnici u Gradu dale novi sjaj.
Najviše pozornosti usmjereno je na dovršetak Trga hrvatskih velikana (na Rondou). Idejno rješenje uradila je arhitektica Marica Raspudić, a svojim nesebičnim angažmanom doprinos su dali i potpredsjednici Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Tomas Bevanda i Jadranko Lovrić.

Do kraja godine očekuje se uređenje nogostupa s obje strane prometnice u ulici Petra Krešimira IV. te uređenje prostora iza Osnovne škole Ilija Jakovljević u Centru II. Također, bit će pokrenuto i niz manjih projekata poput uređenja škole u Ilićima, asfaltiranje ulica u Žitomisliću, uređenje igrališta u Podhumu te mnogi drugi projekti.