Tučnjave maloljetnika u Mostaru su djelo huligana,

Također, i u mostarskoj policiji slažu se kako se radi o maloljetničkoj delikvenciji, odnosno huliganstvu.
 
 Naime, 8. listopada ispred Gimnazije došlo je do napada na učenike spomenute škole, a o tome je danas u Gradskoj upravi Mostara Bešlić razgovarao sa zapovjednikom PU Mostar Centar  Hasanom Lerićem, ravnateljem mostarske Gimnazije Bakirom Krpom i njegovom zamjenicom Ankicom Čović.
 
 Predstavnici Gimnazije ističu kako od administrativnog ujedinjenja Gimnazije do danas nije bilo niti jednog incidenta unutar škole. Ravnatelj Krpo navodi kako je Gimnazija u fokusu zbog lokacije jer su integralni dio Španjolskog trga. Zapovjednik Lerić kazao je kako je osnovni problem u obitelji, te je  pozvao roditelje da nadziru i kontroliraju svojoj djecu.
 
 "Imali smo nedavno slučaj da smo zvali jednog roditelja i kazali mu kako se njegovo dijete nalazi u policijskoj stanici, a koje je s grupom vršnjaka bacalo  kamenje bez ikakvog razloga. Međutim, roditelj je negirao sudjelovanje svoga djeteta u nemilim događajima", naveo je Lerić.
 
 Mostarski gradonačelnik najavio je postavljanje video nazora u cijelom gradu. "Grad Mostar će u idućoj proračunskoj godini osigurati sredstva za video nadzor i napravit ćemo jedan sustav video nadzora po cijelom gradu, ne samo zbog mogućih sukoba maloljetnika već i radi sigurnosti građana i imovine", istaknuo je Bešlić.
 
 Punu podršku Policijskoj upravi Mostar u razrješavanju svih slučajeva, koji su se  događali ovih posljednjih dana, dali su i mostarski gradonačelnik i predstavnici mostarske Gimnazije.
 
 Bešlić je najavio i razgovore s roditeljima učenika koje policijska uprava evidentira. Kazao je kako će danas poslati zahtjev da se,  kada je u pitanju huliganstvo, pojednostave procedure anonimne prijave na krimolovac.
 
 (Fena)