Promrzla djevojčica na ulicama Mostara

djevojčica, Mostar
Građani koji su je vidjeli tvrde da su joj na licu tragovi masnica i promrzlosti, pa se pretpostavlja da i spava na otvorenom. Tvrdi se također da je prepadnuta, kao i da teško započinje razgovor i komunikaciju. Po procjeni očevidaca, dijete se nalazi u teškom fizičkom i psihičkom stanju. Već unatrag par mjeseci, kako kažu, djevojčica se kreće sama i iznemogla do u kasno u noć, a na velikim minusima se doslovno smrzava, piše Dnevni list.

Građani tvrde da su upozoravali policiju na ovaj slučaj, ali da je s njihove strane rečeno da djevojčicu mogu samo udaljiti od tržnih centara u čijoj se blizini kreće.

Ovakve situacije nisu rijetkost u Mostaru, policija je u nekoliko navrata najavljivala određene aktivnosti kako bi se riješio problem prosjačenja i iskorištavanja i zlostavljanja djece u svrhu zarade i profita. U Mostaru nije rijetkost vidjeti djecu od samo nekoliko godina starosti, kako spavaju po kiši i zimi, na hladnom betonu. No, očigledno da ovaj problem još dugo neće biti iskorijenjen s mostarskih ulica.

Ovom prilikom podsjećamo na slučaj mostarskog beskućnika Siniše Matraka, koji je danima spavao po hladnoći ispod balkona jedne zgrade u Mostaru. Na intervenciju građana, tek nakon objave priče u medijima, nadležne službe su reagirale i poduzele odgovarajuće radnje kako bi beskućnik bio liječnički zbrinut i sklonjen s ulice i hladnoće.