Pretukli ga usred Mostara zbog bikerske jakne s križevima i krunicom?

Mostar, napad, tučnjava
... Željko Gagro koji je došao u redakciju Dnevnog lista s posjekotinama po licu koje su mu, kako kaže, nanijela dvojica nepoznatih nasilnika koji su ga preksinoć iznenada zaskočili na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog te ga divljački udarali šakama i nogama, oštetili mu motocikl, a sve to naočigled brojnih građana, koji su samo sjedili na klupicama i šutjeli.

Križevi i krunica

Kako kaže, preksinoć nešto prije 11 sati je zastao pored kioska na Šetalištu kako bi si nešto uzeo, a kada se vraćao na svoj motocikl, bez riječi upozorenja na njega su nasrnuli nasilnici koji su ga počeli zasipati udarcima, a nakon što su završili s njim pobjegli su kroz park Zrinjevac u smjeru staklene banke.

Na pitanje zna li zašto su se huligani okomili baš na njega, odgovara; „Nema razloga", da bi potom dodao; „sigurno zbog križeva" te objasnio kako je tu večer na sebi nosio bikersku jaknu s ušivenim križevima i krunicom koju su mu nasilnici prilikom napada poderali. „Ništa nisu govorili, ništa nisu dobacivali, nikad ih ranije nisam niti vidio, mojih su godina bili, samo su se okomili na mene, udarali me šakama i nogama, oborili su mi i motocikl, slomili mi ručku, kada su završili, pobjegli su prema staklenoj banci, jedan od njih je imao crvenu majicu", objašnjava Gagro kojemu se iznenadni večernji napad otada vrti po glavi. Ne pada mu napamet ni jedan drugi razlog zašto bi ga nasred mostarskog šetališta presreli i tukli osim toga da su nasilnici bili motivirani nacionalnom mržnjom te da su ga odlučili izudarati jer im je u „oči upala" njegova jakna s križevima i ušivenom krunicom.

Sve što je proživio ostavilo mu je gorčinu na duši, a razočarala ga je i reakcija običnih Mostaraca.

„Bilo je ljudi, nitko ništa, sjede i šute", tiho je odgovorio na novinarsko pitanje o svjedocima, da bi potom dodao kako mu je najviše krivo jer su mu u divljačkom napadu oborili i oštetili motocikl koji je za njega život.

„Samo na motociklu su mi napravili štetu od 300 maraka", zaključio je ovaj mostarski biker.

Tužitelj nije obaviješten

Napad je prijavio policiji, a na pitanje očekuje li od policajaca da će privesti huligane, pomalo utučeno odgovara; „Ne znam. Rekli su mi ako ih uhvate da će me zvati". U operativnom centru MUP-a HNŽ-a su nam potvrdili kako je napad prijavljen policiji u 22.45 sati.

„Taj gospodin je prijavio kako su ga, prilikom sjedanja na motocikl, napale dvije NN osobe pri čemu je zadobio ozljede, a na njegovom motociklu marke Yamaha je pričinjena manja materijalna šteta", rekao nam je dežurni županijski operativac, dok županijskog tužitelja Sanela Pajevića jučer iz policije uopće nisu obavijestili o ovom napadu. „Nisu me o tome obavijestili" rekao je on, što bi moglo navesti na pomisao da je policija zasad ovaj napad evidentirala kao obično narušavanje javnog reda i mira, a ne kao napad iz nacionalne mržnje kakvim ga doživljava Gagro.