Okončani prosvjedi u Mostaru, novi najavljeni za sutra

Mostar, prosvjed, prosvjedi, HSPF,  rezolucija o Bosni i Hercegovini, Europska unija, prosvjedi, španjolski trg, Mostar, prosvjedi, Abrašević, Mostar, prosvjedi, Mostar, prosvjed, prosvjedi, prosvjednici, prosvjedi u bih, Treći entitet, janko bekić, prosvjedi, zahtjevi prosvjednika, plenum građana, prosvjedi u bih, španjolski trg, plenum građana, BIH, izbori, Mostar, prosvjedi, Mostar, plenum građana, prosvjedi, Mostar, prosvjedi, prosvjedi, Mostar, prosvjednici, peticija, potpisivanje peticije, Bošnjaci
Nakon što su pripadnici policije sugerirali prosvjednicima da u roku od 5 minutra deblokiraju raskrsnicu oni su se povukli i uspostavljen je promet.

Oko stotinu prosvjednika je blokiralo najveću raskrsnicu kod Španjolskog trga u Mostaru i skandirali su: "dole Vlada", "ostavke", "lopovi", ali svi pozivaju na mir.

Završen je Plenum građana Mostara. Predstavnici Koordinacionog odbora pročitali su četiri zahtjeva koji su već usvojeni i te zahtjeve će oni u ponedjeljak uputiti Skupštini HNŽ.

Prvi zahtjev je hitna smjena Vlade HNŽ, drugi je ukidanje paušala, beneficija i "bijelog kruha" političarima kao i usklađivanje njihovih plaća sa prosječnim plaćama radnika u BiH, treći je donošenje socijalnih zakona i četvrti je da im se iz MUP-a HNŽ dostavi izvješće o svim osobama koje su uhićene, privođene i koje se kazneno gone zbog prosvjeda.

Građanima Mostara obratili su se i predstavnici Plenuma iz Sarajeva preko video linka koji su im dali podršku te su im preporučili da i oni osnuju odbor za međuplenumsku suradnju. Sutra neće biti održan Plenum građana već u ponedjeljak u 17 sati u OKC Abrašević, a prosvjedi će se svakodnevno održavati na Španjolskom trgu do ispunjenja zahtjeva.