O gradonačelniku i dva dogradonačelnika se može razgovarati, ali onda treba mijenjati Ustav

Za predsjedavajuću Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjanu Krišto (HDZBiH) prijedlog izmjena izbornog...

...zakona SDA i SBB-a, koja se odnose na Mostar je sporan jer predviđa izbornu jedinicu koja trenutno nije izborna jedinica u Statutu Grada.

Također, za prijedlog koji se tiče izbora gradonačelnika i dogradonačelnika, Krišto kaže da se o njemu može razgovarati, ali je potrebno promijeniti Ustav pa onda definirati poziciju gradonačelnika, a za stvari koje se tiču implementacije presude smatra da postoji prostora i vremena da stranke dođu do konačnog rješenja.

Podsjetila je i da su HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) ponudile svoj prijedlog koji je na tragu implementacije odluke Ustavnog suda u smislu izjednačavanja vrijednosti glasa, odnosno napravljen je broj izbornih jedinica u skladu s brojem birača i brojem onih koji se biraju iz izborne jedinice.

Krišto i zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević smatraju da ima vremena da se riješi pitanje Mostara, odnosno da se prelaznim odredbama može odrediti da će izbori u Mostaru biti održani zajedno s lokalnim izborima.

HMS

27.04.2016 u 06:25