Netko namjerno pravi psihozu u Mostaru

...za "Dnevni avaz" načelnik Policijske uprave Mostar Draženko Miletić, osvrnuvši se na niz posljednjih događaja koji su zabrinuli građane.

Prema riječima prvog policajca u gradu na Neretvi, netko namjerno stvara psihozu.

Slaganje kockica

- Uvjeren sam da će sve izaći na vidjelo, počevši od slučaja TNT, gdje je osoba u pritvoru, do miniranja spomenika kod Vijećnice i najnovijeg slučaja postavljanja eksplozivne naprave, za koju se ispostavilo da je bila lažna, ali ju je neko tu stavio s ciljem zastrašivanja - govori Miletić.

Međutim, on nije mogao dati konkretan odgovor o tome jesu li ovakvi incidenti svjesno izrežirani da bi se u političkom smislu stvorila situacija kaosa. Jer, kako napominje, u konačnici, istraga će pokazati stoji li iza svega politika.

- Mi slažemo kockice i vidjet ćemo postoji li veza, prije svega, između naprave koja je eksplodirala i ove koja je bila lažna. Ova vrsta djela je, generalno, teško rješiva u kriminalističkoj praksi. S druge strane, popriličan broj tragova je poslan na vještačenje. Također, imamo dosta operativnih informacija i ništa ne prepuštamo slučaju. Sve provjeravamo. Tako smo provjerili i osobe koje su zabilježene na videosnimcima - ističe Miletić.

Govoreći o tome šta je do sada pokazala istraga u vezi s miniranjem "ljiljana", Miletić potcrtava da pripadnici Sektora kriminalističke policije u PU Mostar danonoćno rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Bez detalja

- Nama je u interesu da riješimo to djelo, ma tko počinitelj bio! Pojedini rezultati koji su nam stigli s vještačenja ukazuju na to da je šteta trebala biti napravljena isključivo na spomeniku. Prema dosadašnjim spoznajama, ne bi bio ugrožen nitko tko bi se našao u neposrednoj blizini u trenutku eksplozije. Dakle, utvrdili smo o kakvoj je napravi riječ i kakav je eksploziv korišten, ali, naravno, u cilju istrage, to još ne možemo iznositi u javnost, jer trebamo počinitelje dovesti pred lice pravde - otkriva nam Miletić.