Najava: U četvrtak počinje Calamus Jazz fest

Calamus Jazz fest, Mostar
...naše glazbene scene - Stjepana Jimmi Stanića ali i senzacionalnu gitaristicu kojom je fasciniran svijet - Kaki King iz SAD-a.

Nakon što je prošle godine Jazz stigao u Mostar na Calamus Jazz festu, organizatori su se potrudili da nadolazeće drugo izdanje ovog festivala nadmaši sva očekivanja. Mostarce očekuju četiri dana jazza. I to onog najboljeg što se može naći.

Festival otvara izvrsni Trio Scharf sa mješavinom glazbenog nasljeđa Mitteleurope uz utjecaje klasičnog swinga, bluesa, starogradske, ciganske i filmske glazbe, ali povremeno i elemenata barokne glazbe. Drugi dan se Scharfu pridružuje legendarni veteran hrvatske glazbene scene Stjepan Jimmi Stanić. Potom Elvis Stanić group - jazz fusion grupa koja spaja mediteransku melodiju tradicionalne hrvatske muzike s latino ritmovima i suvremenim jazz tendencijama skupa s riječkom kantautoricom i dobitnicom Porina Meri Trošelj.

Calamus Jazz fest zatvara gitaristica koja je fascinirala svijet. Kaki King, punim imenom Katherine Elizabeth King - iz Atlante, gitaristica je i kompozitorica koju je Časopis Rolling Stone 2006. prozvao novom Boginjom gitare. Čuveni Dave Grohl za nju je rekao: ''Ima gitarista koji su dobri. Ima gitarista koji su jebeno dobri. I onda tu je Kaki King.'' Poznata je po eksperimentiranju s načinima sviranja gitare, a radila je i na glazbi za kultni film Seana Penna ''Into the wild''.

PROGRAM:

Četvrtak 12.07. u 21:30h
Trio Scharf

(Mario Igrec na gitari, Hrvoje Galler na klaviru i Jure Vrandečić na kontrabasu.)

Petak 13.07. u 21:30h

Trio Scharf i Stjepan Jimmi Stanić

Subota 14.07. u 21:30h

Elvis Stanić group & Meri Trošelj

(Elvis Stanić na gitari i harmonici, Maasej Kovačević na klaviru, Branimir Gadžik na bubnjevima, Goran Rukavina na el. basu i Meri Trošelj - vokal i udaraljke.)

Ponedjeljak 16.07. u 21:30h

Kaki King - SAD gitara

Izvor: Mostarlife.com