Mostar: Završni radovi na trim stazi i dalje na čekanju

Trimuša, Smeće, Trimuša, trim staza
Nema sredstava

Prema riječima Palme Palamete, koordinatorice projekta obnove u ime Gradskoga poglavarstva Mostara, još uvijek nije poznato koliko će sredstava biti izdvojeno iz gradskog proračuna za ovu godinu te samim tim ni kada će preostali radovi započeti.
- Ne mogu sa sigurnošću reći što je planirano od radova u idućim fazama, jer ti planovi ovise o priljevu sredstava.Tako da će se planovi mijenjati shodno visini sredstava iz gradskog proračuna ili od sredstava federalne Vlade, kazala je Palameta. Podsjetila je na dosad urađeno pored trim staze, kao što je košarkaško igralište, dio s dječjim igračkama, postavljene sprave za rekreaciju na otvorenom uz trim stazu, postavljene klupe i stolovi za odmarališta i košare za otpatke te svlačionica za rekreativce, parkirališni prostor, donji pristupni put uz korito rijeke Radobolje, kao i rasvjeta. No, još dosta toga ima za uraditi kako bi popularna Trimuša ponovno poprimila izgled koji je nekada imala, kada je svojom ljepotom mamila uzdahe Mostaraca i bila okupljalište sportaša i drugih koji su znali uživati u njezinim ljepotama.

Pod koncesiju


O nastavku radova danas i ne bi bilo riječi da Milenko Paunovski, vijećnik Narodne stranke Radom za boljitak, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nije otvorio ponovno ovo pitanje. On smatra da za prestale radove nije potrebno mnogo novca te da bi davanje pod koncesiju trim staze, kao što je Danijel Vidović, dopredsjednik u Gradskom vijeću, predložio, bilo najlogičnije.  
- Ukoliko bi netko od privatnika uzeo pod koncesiju trim stazu, zasigurno bi radovi uskoro bili okončani. Na pojedinim dijelovima kao što su košarkaški teren i šetnica, ostalo je jako malo posla i sasvim malo novca bi bilo potrebno da se radovi finaliziraju, pojasnio je Paunovski.

Piše: Almedina Bečić / dnevni-list.ba