Mostar: Videonadzor na Tekiji, M-17, Šemovcu i Španjolskom trgu

video nadzor
Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda izjavio je kako je postavljanje videonadzora na mostarskim ulicama korak koji će poboljšati javni red i mir u gradu.
"Radi se o sustavu videonadzora koji se u ostalim općinama HNŽ-a pokazao vrlo učinkovitim, kao na primjer u Čapljini. Centar je krenuo s probnim radom prije par dana, a danas je službeno otvoren i deset kamera je pušteno u probni rad. Uvjeren sam da će ovaj sustav doprinijeti u mnogim stvarima, a posebno kada je riječ o redu i miru na ulicama i sigurnosti građana i njihove imovine", kazao je Bevanda.

Nukleus službi

Uskoro će novoopremljeni centar biti nukleus centra 122, kao i hitne i vatrogasne službe. Sve službe s područja grada Mostara će biti uvezane u centar u PU.
"Postoje doista neograničene tehničke mogućnosti da se centar nadograđuje i da bude u ogromnoj službi građanima", kazao je Bevanda, tvrdeći kako ne može doći do zloporabe centra, jer se i same prostorije centra snimaju iznutra. Na taj način je i sama u unutrašnjost centra zaštićena.

Nadogradnja sustava

Kamere i sva ostala oprema potrebna za realizaciju Operativnog centra su donacije koje su donirali mostarski gospodarstvenici, a ostatak je financirao MUP HNŽ-a. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 100 tisuća maraka. Načelnik PU Mostar Draženko Miletić izjavio je da će nakon testne faze u uporabu biti postavljeno i ostalih 66 kamera na 52 lokacije.
"Nakon testne faze planiramo nadograđivati naš sustav jer je, po svemu sudeći, od velike koristi za sigurnost građana. Osim kamera, postavljeni su i određeni čitači registracijskih pločica i na taj način ćemo lakše doći do počinitelja prekršaja u prometu", kazao je Miletić.

Dnevni list