Mostar: Ugostiteljska terasa na nogostupu

Mostar, gradnja, Bespravna gradnja u Mostaru
Jedan od takvih primjera je i objekt koji se nalazi u Sjevernom logoru, na skretanju prema Zaliku. Riječ je o stambeno- poslovnom kompleksu koji je, doslovce rečeno, napola izgrađen na nogostupu.

Dozvola za terasu

- Objekt je izgrađen na nogostupu i prelazi pola metra od dopuštene norme u čijoj se razini nalaze svi ostali objekti. Građani se ne mogu mimoići na nogostupu, koji je po pravilu predviđen za pješake, kazao je jedan naš čitatelj koji se javio radi ovog problema koji nitko ne sanira.
Naime, naša ekipa jučer je posjetila sporni objekt i uvjerila se u nelegalnu gradnju. Terasa tog objekta smještena je na samom nogostupu, a izgrađen objekt nije u rangu s ostalim kućama u tom naselju. Od stanara te zgrade nismo uspjeli dobiti komentar jer nitko nije voljan razgovarati o ovom problemu. Kako je vlasnik uopće započeo ovu gradnju, nije poznato, a u zgradi su u tijeku radovi za otvaranje ugostiteljskih objekata, kojima će terasa poslužiti u ljetnom razdoblju, iako je ilegalna.

Upoznati s problemom

Iz Službe za inspekcijske poslove grada Mostara kazali su kako su čuli za sporni problem.
- Upravo sam jutro(jučer) dobio obavijest o ovom problemu. Naši inspektori izaći će na teren, te vidjeti cijelu situaciju i utvrditi jesu li potrebne određene sankcije, kazao je Hilmo Đidelija, šef Službe za inspekcijske poslove grada Mostara.

Foto i tekst: Dnevni list