Mostar: U požaru uništena roba vrijedna pola milijuna maraka

požar, Mostar, autobus, vatrogasci, štrajk, požar, Mostar, vatra, Mostar, požar, Čapljina, vatrogasci, vatrogasci, Mostar, požar, Mostar, požar, vatrogasci, Mostar, požar, Mostar, požar, Mostar, požar, požar, Mostar, Mostar, požar, golf, vandali, Mostar, park, Mostar, Čapljina, požar, Tomislavgrad, požar, Ljubuški, požar, Mostar, požar, gašenje požara , požar, Mostar, vatrogasci, požar, Mostar, vatogasci, električne instalacije, požar, zgrada, ulica kralja tomislava, Mostar, požar, Ilići, civilna zaštita, HNŽ, požar, Rodoč, Vinkovci, tragedija, požar, kuća, požar, Mostar, Mostar, požar, HNŽ, Jasenica, Mostar, požar, požar, Široki Brijeg, Široki Brijeg, požar, požar, Ulica Mile Budaka, Stolac, požar, požar, Mostar, Mostar, požar, požar u automobilu, Mostar, vatrogasci, požar, Posušje, Mostar, bingo, požar Bingo, golf, požar, Mostar, vatrogasci, Čapljina, Gabela, požar, Posušje, požar, Tomislavgrad, požar, Ljubuški, požar, požar, Mostar
Lerić je zadržan u bolnici "Dr. Safet Mujić" u Mostaru radi mjera predostrožnosti i nije životno ugrožen.

Požar je u skladištu ovoga poduzeća izbio oko 3 sata, a osim klima uređaja i drugih aparata koji su u potpunosti uništeni, znatna šteta načinjena je i na jednom automobilu u vlasništvu poduzeća i stanu obitelji Lerić.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar izašli su na teren u 3.15 sati i uspjeli spriječiti širenje požara na ostatak objekta i kuće.

Supružnici Elvedin i Elma spavali su u stanu do skladišta i prema izjavi Elme Lerić kao da je nešto ustalo iz kreveta kada je osjetila miris dima koji se širio prostorijom.
pozar

Potpuno uništeni uređaji u skladištu poduzeća

"Otvoren je bio jedan mali prozor između skladišta i stana i kroz njega je u unutrašnjost ulazio dim. Kada sam se probudila i ušla u skladište vidjela sam da je jedna cijela prostorija zahvaćena plamenom. Probudila sam supruga, pokušali smo spasiti što se spasiti dalo, on je uspio izvesti vozila iz skladišta, a roba je potpuno uništena", kazala je Elvedina Lerić. Dodaje kako sa sigurnošću ne može reći koliko točno iznosi šteta nastala u požaru, ali kaže da nije manja od 500 tisuća maraka.

"U subotu nam je došla nova roba, to su veliki komercijalni klima uređaji, čija je vrijednost veća. Nismo uspjeli sve ni pregledati kada je stiglo, a sada je sve uništeno. Trebali su ići na montažu u naredna tri dana", izjavila je Lerićeva.

 

Lerić zadržan u bolnici iz mjera predostrožnosti

Dr. Demis Alomerović, dežurni liječnik, rekao nam je da je Lerić u ovu zdravstvenu ustanovu primljen zbog udisanja dima i opekotina.

"Zadobio je opekotine na nozi i ruci s prvog na drugi stupanj, a udisao je i dosta dima. Zbrinut je i obrađen, nije životno ugrožen, ali je zadržan u bolnici iz mjera predostrožnosti", rekao nam je dr. Alomerović.

Elvedin Lerić nam je rekao da se dobro osjeća. Najveći mu je problem što se dosta nagutao dima, ali je sada puno bolje.

"Pretrpjeli smo ogromnu štetu. Riječ je o velikim komercijalnim klima uređajima koji su nam stigli u subotu i u naredan tri dana trebali su ići na ugradnju. Sada je to sve uništeno. U skladištu je bilo parkirano i nekoliko automobila, uspio sam ih izvesti, a tada sam se najviše i nagutao dima", rekao je Lerić. Dodao je da je ogromna sreća što se nisu zapalili spremnici s kisikom.

Vatra zahvatila i jedno vozilo

"To bi bila lančana reakcija, dogodio bi se veliki prasak koji je mogao dovesti u pitanje kompletan objekt i kuću. Sreća je pa nije bila razvijena velika temperatura koja bi zapalila te boce, a bilo ih je nekoliko u skladištu", dodao je.

Na upit što je moglo izazvati požar, Lerić kaže kako sumnja na aparat za punjenje klima u automobilima, ali dodaje kako je tu bilo još nekih aparata i nije sto posto siguran. Jučer su očevid obavili i pripadnici policije i inspektor za protupožarnu zaštitu.

Dnevni list