FOTO  Mostar: Svečano promovirano 98 diplomanata Građevinskog fakulteta

promocija nečega, ekonomski fakultet
U sklopu svečane sjednice Znanstveno-nastavnog vijeća Fakulteta promovirano je 62 prvostupnika (bachelora) i 36 magistara građevinarstva. Na početku svečanosti nazočnima se obratila dekanica prof. dr. Maja Prskalo čestitala diplomantima, poželjela im puno uspjeha u životu i radu, kazavši kako su oni ponos fakulteta, temelj i stupovi boljeg društva i okoline te „da koriste pametno svoje diplome, napreduju u struci i profesionalnom zanimanju".

Istaknuto je kako je ova svečanost dio ukupnog programa kojim se cijelu akademsku godine obilježava 40 godina postojanja i uspješnog rada Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Održano je niz znanstveno-stručnih manifestacija, od kojih se na Fakultetu najviše ponose s skupom „40 for the future" na kojem su sudjelovali stručnjaci i znanstvenici iz graditeljske znanosti/struke iz područja: konstrukcija, arhitekture i urbanizma, hidrotehnike, geotehnike i prometa.

U ime Uprave Sveučilišta u Mostaru govorio je prorektor prof. dr. Ivo Čolak, također je čestitao diplomantima na iznimnom uspjehu, rekavši kako je dan kada dobivaju diplomu kruna obrazovanja, znak da nije bio uzaludan višegodišnji rad, odricanje i neprospavane noći. „Sada je sve što je iza vas skoncentrirano u ovih nekoliko minuta kada dobijate ove diplome, ali nemojte da ovo danas bude kraj vašeg obrazovanja, neka bude završetak samo jednog ciklusa u životu. Nakon današnjeg dana vaši ciljevi, planovi i obaveze nisu više iste, odgovornosti se u svakom slučaju povećavaju. Nastojte da širi krug ljudi i zajednica ima koristi od vaše današnje diplome, širite znanje, dobra djela i uspjet ćete u životu."

Vidno uzbuđeni, s razlogom ponosni, današnji diplomanti svečanost su završili tradicionalnim bacanjem kapa i zajedničkom fotografijom. Kristijan Živkušić, prvostupnik, tvrdi da danas zaboravlja svu „muku" koju je prošao na Fakultetu, iznimno je ponosan, „ipak smo dobili prvi dokaz našeg truda, nismo se uzalud trudili, ali moramo nastaviti dalje koračati istim putem prema našim visokim ciljevima". Prvostupnici će nastaviti diplomske studije, a magistri u novi iskorak, u poslovni svijet. Kristina Čulina, magistrica građevinarstva, kada je studij konačno gotov najradije se sjeća korektnog odnosa s profesorima i asistentima, „uvijek su bili dostupni za sve potrebne konzultacije, s nama su puno radili s nekim svojim entuzijazmom, velikom profesionalnošću, znanjem, i nadam se da su danas ponosni na nas", a budućim studentima poručila je „budite uporni i nemojte odustati- to je jedina poruka koju imam za vas!"