FOTO  Mostar: Svečana Komemoracija povodom Dana sjećanja na Vukovar u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića

Dani sjećanja na Vukovar škola

... u Mostaru, prisjetila se i odala počast onima kojih više nema, a svojim su životima i tragičnim sudbinama doživotno zadužila hrvatski narod koji danas slobodno živi, misli i govori.

Kratkim govorom, ravnateljica Daria Stojčić izrazila je duboko poštovanje prema žrtvama rata te veliki ponos na hrvatske branitelje koji su svojim srcima i životima branili i obranili hrvatski narod, sačuvavši tako hrvatski identitet, tradiciju, vjeru i opstojnost. 

Don Krešo Puljić, dirljivim je govorom pozvao učenike i nastavnike na zajedništvo, međusobno poštivanje i uvažavanje dodajući kako je obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar, obilježavanje tragedije i duboke boli, ali i nevjerojatne hrabrosti i pobjede dobra nad zlim.

„U Vukovaru se branio Mostar, a u Mostaru Vukovar. To su simboli bezuvjetnog prijateljstva, odanosti, pobjede i mira i to nikada nemojte zaboraviti", svečano je zaključio don Krešo.

Nakon komemoracijskog dijela, učenici i nastavnici su na školskom dvorištu, već drugu godinu zaredom, simboličnim paljenjem svijeće odali počast hrvatskim braniteljima i svim nevinim žrtvama rata.

Više fotografija pogledajte OVDJE.